fbpx

VIDEO: “Medtem ko so v Tita metali cvetje, so titoisti istega dne metali trupla v rov sv. Barbare”

Foto: STA

Poročali smo že, da je Hrvaško nacionalno etično razsodišče nekdanjega diktatorja Josipa Broza Tita obsodilo za genocid nad hrvaškim in slovenskim narodom. Tokrat pa smo za vas pripravili pretresljiv dokumentarni video, v katerem boste med drugim slišali: “Ideološka delitev se prenaša iz generacije na generacijo. Med petimi študenti (Fakultete političnih ved), ki so imeli dedka ali očeta partizana ali komunista, bodo štirje glasovali za levico.”

 

Na poziv Hrvaškega nacionalnega etičnega razsodišča in Hrvaškega združenja žrtev so sodili tudi Titovim ideološkim naslednikom, kot je sedanji premier Hrvaške Zoran Milanović.

Hrvaško nacionalno etično razsodišče je odločitev sprejelo na podlagi znanstvenih in večmesečnih javnih razprav, saj so številni Hrvati v medvojnem in povojnem času titoističnega totalitarnega sistema trpeli ali pa bili umorjeni zaradi ideološke neustreznosti.

Zdravko Tomac, član HNEZ (9:17):
“Še dolgo bo delitev tako med slovenskim narodom kot tudi hrvaškim. Raziskave mojih kolegov s Fakultete političnih ved so pokazale, da bodo med petimi študenti, če so imeli dedka ali očeta partizana ali komunista – štirje glasovali za levico. In obratno. Od petih bodo štirje, ki so imeli dedka ali očeta med domobranci ali ustaši, glasovali za desnico. Očitno se ta ideološka delitev prenaša iz generacije na generacijo. Postopoma bo tudi to prenehalo.”

Medijska blokada vodilnih hrvaških medijev
Tudi na Hrvaškem je – kot v Sloveniji – prisotna medijska blokada “neustreznih” tem. Večina hrvaških medijev je dogodek načrtno prezrla. V upravi Jutarnjega lista so bojkotirali celo plačan oglas. Tako je Hrvaško nacionalno etično razsodišče pozvalo ljudi, naj novico delijo na socialnih omrežjih in po elektronski pošti.

So pa dogodek po svoje “obeležili” vandali. Podporniki komunizma so namreč z rdečo barvo onečastili vhod koncertne dvorane in zapisali sramotno parolo, o kateri ni vredno niti govoriti.

V. V.