Pečečniku je nova vlada vzela upanje na boljšo prihodnost, investicije v Sloveniji zato ustavlja

Datum:

“Žal so mi nove politične razmere vzele upanje na boljšo prihodnosti, moči za kritiko pa nimam več, saj sem že tako prevečkrat kritiziral vse, kar se mi ni zdelo v redu,” je za Delo povedal podjetnik Joc Pečečnik, ki se je želel vrniti domov in v Sloveniji vlagati svoje premoženje – Slovenijo ima namreč rad in želi njej ter vsem ljudem, da so uspešni in srečni. Vendar pa se sedaj njegove investicije v Sloveniji z načrtovanih sto odstotkov začasno zmanjšujejo na 20 odstotkov, saj ne verjame, da ponovitev zgodovine okoli nacionalizacije podjetij ni mogoča. “Edino, kar mi daje upanje, je to, da smo v Evropski uniji. Vse svoje premoženje bom postavil tako, da ni vezano na potencialne politične norosti,” je napovedal.

Uspešen podjetnik Joc Pečečnik je prepričan, da nova vlada ne razume položaja podjetnika in ne razume tega, da prav podjetniki polnijo to, kar oni zapravljajo. “Podjetnika sploh ni na radarju drugače kot v vlogi molzne krave,” je bil kritičen do nove vlade in navedel tudi primer njihovega odnosa do podjetništva. Niti po naključju podjetniški klub ni bil povabljen v svet RTV “ob pripravi novega zakona, ki ima namen, da Janezu Janši vzame igračo RTV, ki jo je po treh desetletjih dobil v roke.” Pečečniku se zdi nepošteno, da se sposobnim in uspešnim jemlje motivacija za delo samo zato, da bodo enaki tistim, ki teh lastnosti nimajo. “Ne more biti nedelo enako nagrajeno kot delo. Minimalna plača in socialna pomoč sta tako blizu, da ljudje več ne želijo delati,” je še poudaril in dodal, da smo prišli do točke, ko se vladajoči obnašajo po načelu “naj sosedu krava crkne”.

Pečečnik je v pogovoru za Delo še izpostavil, da imamo na tapeti neprestana obračunavanja. “Tita, komunizem, miselnost, da moramo biti vsi enaki, bomo v trenutku, ko bo državi zmanjkalo denarja, ob plačevanju vsega, kar obljublja, samo še korak do nacionalizacije podjetij, ki smo jih naredili z lastno glavo v garažah,” je opozoril in pojasnil, da v njihovem klubu SBC vsem podjetnikom svetujejo, da naj premislijo, kako delajo lastniško strukturo. Po Pečečnikovih besedah je okoli nas polno držav, ki imajo investitorje rade in jim to pokažejo tudi z ugodnimi pogoji. Podjetnikom ne grozijo in jih ne žalijo. Glede nacionalizacije je nova predsednica Nataša Pirc Musar na soočenju dejala, da takšen scenarij ni možen in da podjetniki pretiravajo, razen če gre za nacionalno pomembna podjetja. “Kakšen je ključ, kaj so nacionalno pomembna podjetja, ne vem,” je izjavo komentiral podjetnik, ki ga tolaži le to, da smo članica EU.

Bežigrajski stadion je po 15 letih v precej slabšem stanju. (Foto: STA)Simonitijeva ponudba je bila mali obliž na izgubo kapitala in 15 let kalvarije; od besed levice pa sedaj – kot vedno – ni ostalo nič
Glede Plečnikovega stadiona za Bežigradom je Pečečnik povedal, da je dal nekdanji kulturni minister dr. Vasko Simoniti ponudbo, ki ima rep in glavo. “Ponudba je bila mali obliž na izgubo mojega kapitala in 15 let kalvarije,” je priznal in pojasnil, da ponudbe v zadnjem tednu prejšnje vlade ni podpisal ravno zato, ker bi bila neetična pred zamenjavo vlade in bi jo nova vlada označila kot sovražno. “Levica je pet let zbadala, kako je treba stadion vrniti v prvotno stanje. Zdaj so na oblasti in od njihovih besed ni ostalo nič,” je opozoril. Pečečnik je ministrici Asti Vrečko in premierju Robertu Golobu poslal jasno sporočilo, da je stadion pripravljen prodati, če si ga država želi kupiti. “V nasprotnem bom na podlagi pravnomočne sodbe zaključil gradbeno dovoljenje in izvedel projekt,” je napovedal.

Sara Bertoncelj

Sorodno

Zadnji prispevki

Poljaki na ulicah: Poljski poslanci EU parlamenta pozivajo k sprejetju protiustavnega zakona

Poljski poslanci Evropskega parlamenta pozivajo Donalda Tuska, naj uzakoni...

Otvoritev nove učne poti na Radenskem polju pri Grosupljem

Danes se je pri Centru ohranjanja narave Žabja hiša...

“Depolitizirana” RTV deluje kot ojačevalec protizahodnih narativ

Eden izmed sadov "depolitizacije" RTV je tudi uredniška politika,...

Za Zahod še kar nismo “Centralna Evropa”

Financial Times-ov Sifted, ki pravi, da je "vodilna medijska...