Pedro Opeka napolnil Halo Tivoli z ljudmi dobre volje

Datum:

V Slovenijo se je s prav posebnim namenom vrnil misijonar, Peter Opeka. V živo so ga videli le tisti, ki so pravočasno kupili vstopnico. Hala Tivoli je bila včeraj nabito polna.

Slovenci in Slovenke so komaj čakali, da jih bo nagovoril in znova navdihnil misijonar, človekoljub in dobrotnik Peter Opeka. S svojim pričevanjem o pravici in pravičnosti, stiskah sodobnega časa in rešitvah se je dotaknil src obiskovalcev v Hali Tivoli v Ljubljani. »Jaz gledam na človeka kot sobrata, kot meni enakega,« pravi Opeka.

Prireditev je organizirala Civilna družba za pravično Slovenijo v sodelovanju z Misijonskim središčem Slovenije. “S prireditvijo so želeli predstaviti delo Petra Opeke širšemu občinstvu, tudi neverujočim, ki jih njegovo poslanstvo zanima,” so povedali organizatorji.

Vabljeni k ogledu posnetka prireditve v nedeljo, 18. oktobra 2015, ob 20.30, na prvem programu RTV Slovenija.

Prireditev Peter Opeka za prijatelje je bila dobrodelna, celoten izkupiček pa je namenjen revnim in lačnim na Madagaskarju.

Na prireditvi so sodelovale tudi glasbene skupine: Modrijani, Perpetuum Jazzile, Bee Jeezus, Alfa in Omega ter drugi.

Peter Opeka danes na Brezjah
Peter Opeka je včeraj obiskal “Misijonsko vas” v Zavodu Sv. Stanislava v Šentvidu pri Ljubljani, danes pa se bo udeležil svete maše na Brezjah.

Letos je bil Opeka že drugič nominiran za Nobelovo nagrado za mir. Prvič so ga nominirali leta 2012, ko je prejel nagrado francoske Lige za javni blagor. Leto dni pozneje ga je nagradila še Evropska akademija znanosti in umetnosti.

V. V.

 

 

 

 

 

 

Sorodno

Zadnji prispevki

So latvijski Muzej okupacije poškodovali ruski agenti?

"V noči na 28. februar je neznanec odvrgel molotovko...

Gre Svoboda po poti SD? Leto je končala z 868 tisočaki minusa in upadanjem članstva

Gibanje Svoboda v finančnem smislu postaja vse bolj podobno...

SDS: Vlada naj uskladi pokojnine, ker je upokojence spet prikrajšala

"Po skoraj dveh letih vladanja Gibanja Svoboda, Socialnih demokratov...