Peter Prevc kljub padcu ponovno zmagal v Vikersundu

Datum:

Peter Prevc je s skokom, dolgim 249 metrov, kljub ponesrečenemu pristanku vseeno zmagal na tretji tekmi poletov v Vikersundu. S tem je še povečal svojo prednost v skupnem seštevku pred Severinom Freundom. Jurij Tepeš je končal na 14. mestu.

Slovenski smučarski skakalci so dobili še tretjo tekmo poletov v Vikersundu. Peter Prevc je s skokom, dolgim 249 metrov, drugouvrščenega Stefana Krafta preskočil kar za 18 metrov in uspel zmagati, kljub temu da je pri pristanku podrsal po tleh.

Z današnjo drugo zaporedno zmago v Vikersundu je še povečal prednost v skupnem seštevku pred Severinom Freundom.  Za Prevca je bila to 63. zmaga na najvišji ravni, 54. v posamični kategoriji. V tej sezoni je Prevc zmagal že 11-krat. Večkrat sta zmagala zgolj Schlierenzauer, ki je zmagal 13-krat, in Ahonnen z 12 zmagami v eni sezoni.

Za ostale slovenske skakalce danes ni bil najboljši dan. Jurij Tepeš je končal na 14. mestu, ostalim pa se ni uspelo uvrstiti v finalno serijo. Anže Lanišek je bil po prvi seriji 33., Jaka Hvala 34., Robert Kranjec je bil 35., Tomaž Naglič pa je končal na 40. mestu.

M. G.

Sorodno

Zadnji prispevki

V berlinskih bazenih bo zaradi migrantov potrebna posebna aplikacija

Na zunanjih nemških bazenih bodo primorani prihajajočo poletno sezono...

Trije ustavni sodniki: Večina Ustavnega sodišča je prekoračila zakonska pooblastila!

Trije ustavni sodniki so se ogradili od današnje izjave...

Janša: Nika Kovač vodi Soroševo kampanjo za razkroj Evrope

"Soroševa kampanja Inštituta 8. marec za razkroj Evrope. Formula...

[Video] Čadež: Moje imenovanje na vrh “leve utrdbe” je bilo kot biku pokazati rdečo zastavo!

"Meni uradno očitajo stvari, za katere nimajo nobenih dokazov,...