[Pisma – od zmage do zmage] Interpelacija Božička

Datum:

Interpelacijo je v obravnavo parlamenta vložila skupina 38 poslank in poslancev s prvo podpisanim Markom Koprivcem, ponosnim naslednikom. Božiček, samooklicani svetovni dobrotnik iz Severnega pola, se predstavlja kot skala dobrote, heroj in utelešenje mesijanstva. Podpisani menimo, da gre za prefinjen način svetovne klerikalne zarote ob pomoči prostozidarjev reda Janeza Janše in da je Božiček že zato, ker kolaborira z diktatorjem in tudi drugimi svetovnimi desničarskimi ogabneži, odgovoren za nasilno obdarovanje in je objektivno in subjektivno odgovoren za to, ker je.

Interpelatorji smo Božička sočasno prijavili tudi informacijski pooblaščenki Mojci Prelesnik, saj obstaja več kot utemeljeni sum, da razpolaga s podatki in naslovi obdarovancev, kar je zloraba osebnih podatkov. V razpravi je Robert Pavšič, moralna veličina Marjana Šarca, poudaril, da gre za več kot indice, da Božiček na sumljivi način nakupuje igrače in tudi ostala darila z denarjem neznanega izvora, pri nas iz proračuna. Ob tem ni jasno, za kakšno maržo se je dogovoril in kako prek teh nakupov osebno bogati. Zato Pavšič meni, da je Božiček pokvarjen in da zagotovo kje obstajajo dokumenti, ki govorijo o njegovi koruptivnosti. Če jih ni, je poudaril Pavšič, jih je zažgal. Pavšič je omenil tudi zlovešči primer, ko so lani Božička iz LMŠ prosili, da naj prepreči sestavo vlade Janeza Janše, pa tega ni storil. Kar pomeni, da je nesramen blefer in soodgovoren za sedanjo diktaturo.

Maša Kociper se je vprašala, kako lahko Božiček zleze skozi dimnik, če se ve obseg njegovega pasu in gre torej za čisto laž. To je nemogoče celo v skladu z njeno teorijo, da lahko gre velik trebuh v majhen dimnik. Nadalje to pomeni, je rekel Matjaž Nemec, da Božiček v hiše in stanovanja vstopa nezakonito, brez sodne odločbe in ni jasno, na podlagi katerega zakona oz. predpisa to počenja. Verjetno gre spet za način dela te nesramne vlade, ki uraduje z odloki in ne z zakoni. Zato se zavzema, da se Božička prepove, ker je tudi lažnivec, pokvarjenec, govori se, da podpira neonaciste in je fašistoiden.

Temu je glasno aplaudiral Marko Koprivec, ki je trdil, da je tudi po naši ustavi Božiček ločen od države, zato predlaga, da se – ko zmagajo na volitvah – prepovejo Božič, Božiček in božičnica. Koprivc je nato dve uri govoril o reminiscencah od leta 1945 do 1991, ko je Božič bil praktično ilegalno dejanje, takoj po vojni pa tudi napad na komunizem s človeškim obrazom. Ni pozabil omeniti, da so v glavnem verske fanatike tipa domobranci upravičeno likividirali, to je vse tiste, ki so tudi praznovali Božič in oboževali Božička. Znanih je celo nekaj primerov, ko je Boris Kidrič – naj mu bo lahka zemljica, je rekel Koprivc – ukazal likvidacijo nekaj partizanov, ki so si v neki štali na božično noč prepevali Sveto noč. Tudi zato se Kidriču klanjamo, je ponosno poudaril.

Poslanec SD Marko Koprivc (Foto: STA)

Generalno pa je, je dejala kulturna Violeta Tomić, Božiček kapitalistična ikona in simbol, zagovarja spolno neuravnoteženost, ker se trdi, da je Božiček moški in zakaj ni gej – je zakričala, s svojim divjanjem z jeleni po nebu onesnažuje ozračje in muči živali, ker jeleni niso namenjeni frčanju po nebu. Poleg tega zlorablja palčke za suženjsko delo in diskriminira otroke, ki niso pridni. Mariborska politična manekenka Lidija Divjak Mirnik je dodala, da Božiček kvari otroke iz ateističnih družin, ki so prisiljene otroke tudi obdarovati, in sili delodajalce, da v nasprotju z ustavo dajejo božičnice. Njegovo ho-ho-hop oglašanje pa, da je zasmehovanje.

Marko Bandelli se je vprašal, kakšno diploma oziroma certifikat ima Božiček, da lahko vso to po njegovem ilegalno, mafijsko dejavnost upravlja. Ob tem je posebej poudaril, da je celo diploma vrhovnega sodnika Masleše bolj transparentna, čeprav ne ve, katera je prava.

Po 28 urah so glasovali. Za to, da se Božička odpravi, je glasovalo 8 najbolj fanatičnih poslancev Levice in socialnih demokratov. Ostali so se vzdržali, ker jih je predsednik DZ Igor Zorčič pred tem opozoril, da v tem primeru ne bo božičnice.

Vinko Vasle

Sorodno

Zadnji prispevki

Multimilijonarska filmska zvezda se je označila za “srednji razred”

Filmska zvezda Cate Blanchett je na spletu pritegnila precej...

SDS slovenskim ribičem: “Niste sami!”

Slovenska demokratska stranka je vložila predlog spremembe zakona, s...

Politično klanje med “koalicijskima” Volkom in Brglezom zaradi Palestine

Do slovenskega priznanja Palestine še vedno ni prišlo. Radikalnejši...