Po hudih kritikah M&M’s umika “woke” bombone in se opravičuje

Datum:

M&M’s, priljubljeni čokoladni bonboni lastnika Marsa Wrigleyja, so objavili, da so po kritikah nekaterih medijev “za nedoločen čas” prekinili s svojo reklamno akcijo, kjer so njihovi animirani bombončki v reklamah začeli predstavljati cel kup woke (razsvetljenih) likov, med drugim lezbično bombončico in bombončico s prekomerno težo.

Voditelj Fox News Tucker Carlson je na televizijski mreži Fox News kritiziral bonbone zaradi woke sprememb v reklami.

“M&M’s ne bodo zadovoljni, dokler ne bo vsak zadnji risani lik popolnoma neprivlačen in androgen,” je dejal Carlson. “Do trenutka, ko z nobenim od njih ne bi hotel iti na pijačo. To je cilj. Ko ste popolnoma izklopljeni, smo dosegli pravičnost. Zmagali so.” Carlson je izjavil, da so se “prebujeni M&M vrnili”, družba pa je predstavila nove predstavnike. “Zelena bombončica M&M je dobila nazaj svoje škornje, a očitno je zdaj morda lezbijka, obstaja pa tudi velika, debelušna vijolična M&M,” je dejal.

Bomboni M&M’s so želeli ugajati “razsvetljeni” generaciji z debelo bombončico, medtem ko je zelena bombončica postala lezbijka. (Foto: Twitter)

M&M’s je v drugi polovici januarja tvitnil izjavo, da je podjetje začasno ustavilo uporabo svojih bombonov in za zastopanje podjetja izbralo nekoga drugega.

“Amerika, pogovorimo se,” je zapisano v izjavi. “V zadnjem letu so naši predstavniki vnesli nekaj sprememb, za katere nismo bili prepričani, da bodo opazne. In vsekakor nismo pričakovali, da bo to zlomilo internet. Ampak, zdaj razumemo – tudi čevlji na bombonih so lahko polarizirajoči.”

“Zato smo se odločili za drugačen marketinški pristop,” se nadaljuje izjava. “S ponosom predstavljamo tiskovno predstavnico, s katero se Amerika lahko strinja: priljubljeno Mayo Rudolph. Prepričani smo, da bo Rudolphova ustvarjala tako, da bo zabavno vsem.”

Družbo so na spletu številni močno okrcali zaradi izjave, drugim pa se je zdela domnevna polemika nesmiselna in je zanjo škoda tratiti čas v smislu: “Hočete reči, da je vaša prodaja padla, potem ko ste videli, da woke promocija ne deluje, in tega nočete priznati?” je tvitnil radijski voditelj Jason Rantz. “Nikomur ni mar za vaše predstavnike,” je tvitnil novinar Ian Miles Cheong. Ustanovitelj Grabien News Tom Elliott je tvitnil: “Naredite svojim delničarjem uslugo in odpustite celotni oddelek.”

Konkurenčno podjetje za sladkarije Skittles je prav tako skočilo na zabavo in sporočilo: “Strinjamo se z vsemi sodelujočimi.”

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

Razgledno ploščad na Svetem Vidu uradno predali v namen

Priljubljena pohodniška točka je od letos bogatejša za novo...

Bo policija ustavila nasilneža na Možino preden bo prepozno?

"A kdo pozna tega tipa? Prejle se je drl...

Član Ruparjevega društva, Suad Muslimović, deležen groženj s strani skrajnih levičarjev

Četrtkova novinarska konferenca društva 1. oktober se je začela...

Nočna zapora Dunajske ceste

Zaradi dostave konstrukcije viadukta bo danes in v nedeljo...