Po pogrebu njegove žene: Nekdanji ameriški predsednik, 93-letni George H.W. Bush, sprejet v bolnišnico

Datum:

Le nekaj dni potem, ko je umrla njegova žena Barbara, je bil v bolnišnico sprejet še nekdanji ameriški predsednik, 93-letni George H.W. Bush. Po zadnjih podatkih Bush po infekciji krvi okreva.

Le dan po pogrebu njegove žene Barbare je bil nekdanji ameriški predsednik George H.W. Bush sprejet v bolnišnico v Teksasu, saj naj bi dobil infekcijo krvi. “Predsednik Bush je bil včeraj dopoldne sprejet v houstonsko bolnišnico, potem ko je dobil okužbo, ki se je razširila na njegovo kri,” je njegov tiskovni predstavnik  Jim McGrath tvitnil v ponedeljek zvečer. Dodal je še, da se dobro odziva na zdravljenje in da bo, kot vse kaže, ozdravel.

Bushu so diagnosticirali parkinsonovo bolezen, progresivno nevro-degenerativno bolezen, ki jo pri nekdanjem predsedniku spremljajo še majhne kapi. V zadnjih letih ga je to prikovalo na invalidski voziček.

Njegova žena Barbara je umrla 17. aprila, stara 92 let, potem ko je zavrnila nadaljnjo zdravstveno oskrbo. Poročena sta bila več kot 70 let. Pokopali pa so jo to soboto.

George H.W. Bush je bil predsednik od leta 1989 do leta 1993, pred tem pa je bil dva mandata podpredsednik ZDA pod Ronaldom Reaganom. Ko je njegov sin George W. Bush postal predsednik ZDA leta 2001, je bilo zgolj drugič v zgodovini, da je to funkcijo po očetu zasedel še sin. Pred tem, da je sin sledil očetu v Belo hišo, se je zgodilo leta 1825, ko je postal 6. predsednik ZDA John Quincy Adams, pred njim, natančneje 2. predsednik ZDA, pa je bil njegov oče John Adams, piše Russia Today.

M. S.

Sorodno

Zadnji prispevki

Poljaki na ulicah: Poljski poslanci EU parlamenta pozivajo k sprejetju protiustavnega zakona

Poljski poslanci Evropskega parlamenta pozivajo Donalda Tuska, naj uzakoni...

Otvoritev nove učne poti na Radenskem polju pri Grosupljem

Danes se je pri Centru ohranjanja narave Žabja hiša...

“Depolitizirana” RTV deluje kot ojačevalec protizahodnih narativ

Eden izmed sadov "depolitizacije" RTV je tudi uredniška politika,...

Za Zahod še kar nismo “Centralna Evropa”

Financial Times-ov Sifted, ki pravi, da je "vodilna medijska...