Po samomorilskem napadu v Kabulu še napad na dobrodelno ustanovo

Datum:

V času največjega prometa na ulicah afganistanske prestolnice Kabul sta se v  samomorilskem bombnem napadu razstrelila talibana. Po tem samomorilskem bombnem napadu, so Kabul pretresle nove eksplozije in streli na dobrodelno ustanovo mednarodne organizacije CARE International. Odgovornost za napad so prevzeli talibani. 

Do prve eksplozije je prišlo na mostu blizu obrambnega ministrstva. Ko so vojaki, policisti in civilisti hiteli proti prizorišču, pa je prišlo do druge eksplozije.

Talibani so prevzeli odgovornost za napad na dobrodelno ustanovo mednarodne organizacije Care International v afganistanski prestolnici Kabul, ki se je končal po 11-urnem obleganju z več kot 40 smrtnimi žrtvami. Kot so talibani objavili v torek ponoči, je bila stavba v resnici “center tujih obveščevalnih sil”, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Talibana ubila 41 ljudi in 110 ranila
Talibana sta se razstrelila z namenom, da z napadom povzročita množično zmedo, usmerjen pa je bil proti vladnim delavcem, ki so zapuščali obrambno ministrstvo. Ubila sta najmanj 41 ljudi. 110 pa jih je ranjenih, od tega številni huje.

Foto: epa
Foto: epa

Predstavnik talibanov Zabihulah Mudžahid pa je nato dejal, da je bilo ministrstvo tarča prvega napada, druga tarča pa je bila policija.

V napadu na dobrodelno organizacijo smrtnih žrtev med civilisti ni bilo, 6 pa je bilo ranjenih. Tiskovni predstavnik notranjega ministrstva Sedik Sediki je na družbenem omrežju Twitter zapisal, da so po napadu rešili 42 ljudi, vključno z 10 tujci. Najmanj 3 napadalce so varnostne sile ustrelile.

Napad na dobrodelno ustanovo mednarodne organizacije
Nad sosesko Šar-e Nav se je dvignil dim, sledilo pa je streljanje. Varnostne sile so v napadu na dobrodelno organizacijo vse tri napadalce ustrelile, napad pa je bil usoden še za eno osebo. Rešiti jim je uspelo 42 ljudi, med njimi deset tujcev. Žrtev med civilisti ni bilo, 6 pa je bilo ranjenih.

I.K.,STA

Sorodno

Zadnji prispevki

30 let pozneje: Zarota Depala vas

Nedavno se je predsednik SDS Janez Janša odzval na...

Grozljive posledice legalizacije evtanazije v Kanadi, ki prihajajo tudi k nam

Evtanazija in samomor s pomočjo sta sprva v Kanadi...

Milei Ukrajini predal helikopterja, ki ju je Argentina prejela od Rusije

Argentina je Ukrajini predala dva večnamenska helikopterja Mi-171E, ki...

Spelji se, Ursula!

Globalistične elite so prepričane, da najbolje vedo, kaj je...