Po tekočem traku ropala gostinske lokale in trgovine

Datum:

Policisti PU Murska Sobota so prijeli vlomilca, ki so jima do sedaj dokazali 11 vlomov v gostinske lokale in trgovine na območju Pomurja. Storilca sta kradla večinoma denar, cigarete in alkoholne pijače.

                   

Že v decembru 2015 in kasneje še v začetku leta 2016 so na območju PU Murska Sobota policisti beležili povečano število kaznivih dejanj, od katerih so izstopala predvsem premoženjska kazniva dejanja, od teh pa vlomi v gostinske lokale in trgovine. Večina navedenih kaznivih dejanj je bila storjenih tako, da so storilci v zaprte prostore vlomili skozi vrata in okna.

Na podlagi zbranih obvestil so kriminalisti in policisti PU Murska Sobota identificirali dve skupini, ki sta izvrševali navedena kazniva dejanja. Opravili so več hišnih preiskav, zasegli predmete, ki izvirajo iz kaznivih dejanj, identificirali storilce, trem osumljencem odvzeli prostost ter dva privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper njiju odredil pripor zaradi velike tatvine.

Kradla sta predvsem denar, cigarete in alkoholne pijače
Storilcema, starima 24 in 32 let, z območja PU Murska Sobota so policisti dokazali 11 vlomov v gostinske lokale in trgovine na območju Pomurja. Vlomilca sta kradla predvsem cigarete, denar, alkoholne pijače in različne kozmetične izdelke. Povzročila sta za okoli 10.000 evrov škode.

Storilca sta bila v preteklosti sicer že obravnavana za premoženjska kazniva dejanja.

V. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

Magija gorskih jezer: Nagrada za trud in vztrajnost

Pot do gorskih jezer zahteva nekoliko več napora in...

Slovenski državljan nadlegoval deklico in grozil njenim prijateljem

V soboto popoldne je ob jezeru pri Borovljah, nedaleč...

36-letnik je med policijskim pridržanjem izgubil zavest in v bolnišnici umrl

V soboto ponoči je 36-letnik bil prisilno odpeljan zaradi...

Levičarska politika zaposlovanja razkrila številne slabosti varovanja Trumpa

Spodletel poskus atentata na kandidata za predsednika ZDA Donalda...