Podpisan je dogovor o razvoju Koroške: 31 milijonov evrov za 22 projektov

Datum:

V petek je gospodarski minister, ki opravlja tekoče posle, Zdravko Počivalšek s predstavniki Koroške podpisal dogovor o razvoju regije. Ta zajema 22 projektov v skupni vrednosti 31 milijonov evrov, večino sredstev bodo črpali iz državnega in evropskega proračuna.

                   

Svet koroške regije je sicer že pred časom potrdil razvojne projekte, sedaj pa bodo lahko začeli s pripravo dokumentacije in s črpanjem sredstev iz državnega in evropskega proračuna. Ena izmed obsežnih infrastrukturnih naložb, ki je prva po prioriteti med potrjenimi, je izgradnja kolesarskih povezav za trajnostno mobilnost regije. Gre za izgradnjo kolesarske povezave med Velenjem in Mislinjo, torej skozi Hudo luknjo, povezavo šolskega centra in industrijske cone Muta z občino in preostalimi okoliškimi naselji, kolesarsko povezavo med Prevaljami in Mežico, Vuzenico in Muto, Dravogradom in Ravnami na Koroškem ter še nekaj drugih povezav.

Pomembne naložbe se bodo odvile tudi na področju odvajanja in čiščenja odpadnih voda v porečju reke Meže in vodooskrbe območja Mežiške in Mislinjske doline, kjer gre za gradnjo čistilne naprave in manjkajočih vodovodov. Med potrjenimi točkami sta tudi razvoj in opremljanje poslovnih con v vseh treh dolinah regije ter projektna dokumentacija za navezovalne ceste na 3. razvojno os.

Več na e-koroska.si …

Sorodno

Zadnji prispevki

V soboto bodo po Sloveniji potekale maše za domovino. Tudi v Mariboru

V soboto, 22. junija bodo po različnih cerkvah po...

Izginila brez sledu, nazadnje so jo videli v nedeljo ob Kolpi

Od nedelje, od 16. ure, je pogrešana Nuša Krhin...

Na tekmi s Srbijo se bo srečala balkanska naveza Vučić, Golob in Janković

Ob robu evropskega nogometnega prvenstva in pred četrtkovo tekmo...

Zgodba dveh digitalnih Slovenij

Prejšnji minister za digitalno preobrazbo v Janševi vladi je...