Pogrešanega 80-letnega Idrijčana našli mrtvega

Datum:

Moškega z območja Idrije, ki so ga policisti in drugi iskali že tretji dan zapored, so v bližnji okolici Idrije žal našli mrtvega.

Pogrešani je bil najden nekaj pred 11. uro dopoldne v bližnji okolici Idrije, in sicer pri Ljubevču, in ni kazal znakov življenja. Na kraju je zdravnik Zdravstvenega doma Idrija potrdil njegovo smrt in odredil sanitarno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. Idrijski policisti so glede na vsa ugotovljena dejstva tujo krivdo izključili.

Operativno-komunikacijski center Policijske uprave Nova Gorica je bil v petek okoli 20. ure obveščen, da svojci pogrešajo 80-letnega moškega, ki se je okoli 14. ure odpravil od doma, nato pa se domačim ni več oglasil, sporočajo iz Policijske uprave Nova Gorica.

V petek okrog polnoči je bil na cesti Gore-Jelični vrh najden osebni avtomobil pogrešanega, moški pa ni bil izsleden. Ponoči je bila iskalna akcija začasno prekinjena in se je ponovno nadaljevala že čez nekaj ur. Včeraj so se pri iskanju pogrešanega predvsem na širšem območju Jeličnega vrha na Idrijskem policistom pridružili gasilci prostovoljnih društev Dole in Idrija, vodniki reševalnih psov pri Kinološki zvezi Slovenije in Zvezi vodnikov reševalnih psov Severnoprimorske regije ter gorski reševalci Gorske reševalne službe Tolmin; skupaj več kot 40 ljudi. V iskalno akcijo je bil vključen tudi helikopter letalske policijske enote Generalne policijske uprave.

Danes od 8. ure se je iskanje na območju Idrije in okolice ter na zahtevnem z gozdom poraslem območju Jelični vrh-Gore-Dole nadaljevalo. Idrijskim policistom so se v iskalni akciji pridružili policisti posebne policijske enote novogoriške policijske uprave, gasilci Gasilske zveze Idrija, vodniki reševalnih psov in tolminski gorski reševalci; skupaj več kot 100 ljudi.

Goriški portal

Sorodno

Zadnji prispevki

Zaključena preiskava umora moškega, ki je bil umorjen in najden v gozdu

Gorenjski policisti so bili v ponedeljek, 8. aprila 2024,...

Bodo Socialni demokrati zgrmeli v pozabo ali se pomaknili v politično sredino?

Gospodarski minister Matjaž Han je dan pred kongresom Socialnih...

Bodo koalicijski partnerji sprejeli Vesela za komisarja ali premierja?

Te dni se v obeh koalicijskih partnericah "svobode" verjetno...

Črna guvernerka FED-a kradla tuja dela

Svet woke razsvetljenstva vsak dan na površje naplakne kakšen...