Policijska poročila razkrivajo: Eden izmed migrantov ni znal povedati kako je prišel v Slovenijo, eden pristal v priporu, dva nesrečno preminila

Datum:

Iz slovenskih policijskih uprav vnovič poročajo o visokih številkah nezakonitih prihodov državne meje. Število ujetih migrantov še posebej izstopa na območju Policijske uprave Novo mesto, kar kaže na to, da je migrantska pot tukaj še posebej utečena in utrjena, celotna situacija pa daleč od nadzorovane, kot sicer rad v javnosti poudarja predsednik vlade Marjan Šarec. 

V sredo, 30. oktobra, so policisti Policijske uprave Novo mesto poročali o prijetju 23 nezakonitih migrantov. V Brežicah so prijeli migranta iz Maroka, ki ni znal povedati, kako je vstopil v državo. Policisti iz Črnomlja so poročali o prijetju Afganistanca na Tanči gori, sedem državljanov Sirije so prijeli pri Žežlju. Po enega državljana Egipta in Jemna so ujeli pri Mali Lahinji, pri stari Lipi enega državljana Alžirije, v okolici Doblič tri Maročane, enega državljana Sirije pa so izsledili na avtobusni postaji v Preloki. Novomeški policisti so pred Birčno vasjo prijeli šest državljanov Pakistana in državljana Indije.

Državljan Čečenije končal v priporu
41-letnega moškega iz Čečenije, ki je pred Birčno vasjo prevažal sedem nezakonitih migrantov, so po pridržanju odvedli na zaslišanje k preiskovalnem sodniku. Po zaslišanju je bil zanj odrejen pripor. Iz policijskega poročila Policijske uprave Novo mesto z dne 31. oktobra je razvidno, da je bilo v roku 24 ur prijetih 21 migrantov, ki so na nezakonit način prestopili slovensko-hrvaško mejo. Pri varovanju zelene meje so krški policisti v Kostanjevici na Krki prijeli Pakistanca. Črnomaljski policisti pa so pri Ručetni vasi prijeli državljana Afganistana in Pakistana, ki sta v Slovenijo vstopila izven mejnih prehodov. Pri Zapudju so prijeli dva državljana Irana. O ujetju 15 državljanov Sirije in državljana Iraka pa poročajo šentjernejski policisti, ki so migrante ulovili v sodelovanju z novomeškimi policisti.

Dva migranta nesrečno preminila
Tragičen konec sta pri nezakonitem prehodu meje doživela dva migranta. Gasilci iz Črnomlja so namreč iz Kolpe, med vasjo Vukovci in Kovačjim gradom, na zadnji oktobrski dan potegnili dve moški trupli, poroča Robert Perc iz Policijske uprave Novo mesto. Kriminalisti, kriminalistični tehnik in policisti so opravili ogled kraja in o utopitvi obvestili dežurnega preiskovalnega sodnika in okrožno državno tožilko. Sanitarna obdukcija bo razkrila točen vzrok smrti, za pomoč glede ugotavljanja identitete so že bili zaprošeni tuji varnostni organi.

Foto: Škandal

PU Ljubljana in PU Koper skupaj prijela 28 migrantov
Policijsko poročilo Policijske uprave PU Ljubljana z dne 30. oktober, je razkrilo, da so policisti prijeli kar 10 nezakonitih migrantov, in sicer na območju Gornjih Lepovč, Dolenjih Lazov (občina Ribnica), Znojil pri Krki (Občina Ivančna Gorica) in Ljubljane. Prijeti so se izrekli za državljane Maroka, Pakistana, Afganistana in Alžirije). Policijski postopki še niso zaključeni, poroča Moja Dolenjska. V istem obdobju so policisti iz Policijske uprave Koper prijeli 18 migrantov, ki so na nezakonit način prestopili državno mejo. 7 migrantov so prijeli na območju Sežane, 6 migrantov na območju Ilirske Bistrice in 5 migrantov v Kopru. Med prijetimi je bilo največ državljanov Sirije- kar devet, sedem je bilo državljanov Bangladeša in dva državljana Turčije.

PU Celje: Prijeli 4 migrante
O prijetju migrantov so 30. oktobra poročali tudi iz Policijske uprave Celje. Na območju Rogaške Slatine so namreč prijeli dva Iračana, Pakistanca in Turka. Prijeti so bili po izvedenih postopkih že predani hrvaškim varnostnim organom.

Hana Murn

Sorodno

Zadnji prispevki

Odstopila vodja ameriške tajne službe

Vodja ameriške tajne službe Kimberly Cheatle je odstopila. Po...

Musk: “Moj sin je mrtev, ubil ga je virus prebujenstva”

Elon Musk je v nedavnem intervjuju delil osebno zgodbo...

Republikanski senator zahteva Bidnovo razrešitev

Republikanski senator Eric Schmitt je pozval vse člane Bidnovega...