Policijski sindikalist Mlekuš namerno povzroča zdrahe zaradi mask? Vse kaže, da res!

Datum:

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je še enkrat odgovoril Sindikatu policistov Slovenije (SPS) ter njenemu predsedniku Kristjan Mlekušu glede neustreznih zaščitnih mask za policiste. “Policija ima na zalogi in pripadnikom razdeljuje ustrezne zaščitne maske. Lahko, da je prišlo do pomote v eni (od 111 ih) policijskih postaj, a je tudi ta že sanirana. Tako lahko državljani sami ocenite korektnost policijskega sindikata, ki ga vodi Mlekuž. Očitno želi zdraho,” se je odzval Hojs na neresnične trditve SPS-a. Vodstvo policije je namreč ugotovilo, da je do napak prišlo samo v eni policijski enoti, problem pa so rešili po hitrem postopku.

                   

V dokaz, da so Mlekuševe besede pretirane, dokazuje dopis generalnega vodstva slovenske Policije, ki je zapisalo, da je prišlo v eni izmed enot do napake. “Pripominjamo, da imamo zaščitnih mask za policiste na zalogi dovolj. Sporne maske so bile tako, po do sedaj ugotovljenih podatkih, razdeljene policistom le v eni policijski enoti. Prav tako so policisti dolžni preveriti vso varovalno opremo, preden jo uporabijo in na morebitna odstopanja takoj opozoriti vodjo enote,” so se odzvali v vodstvu slovenske policije.

Maske policistom niso bile dodeljene iz nabav v zadnjih dneh. Če so res neustrezne jim bomo zagotovili ustrezne! Sindikat SPS pa naj se za neustreznost “zahvali” bivšemu vodstvu policije in ministrstva! Vse kar so prejeli v uporabo je bilo dodeljeno iz obstoječih zalog policije,” se je minister za notranje zadeve Aleš Hojs odzval na poziv Sindikata policistov Slovenije, da imajo policisti neustrezne maske.

Mlekuž bije sindikalni boj proti trenutni vladi RS kljub temu, da je za nastalo situacijo bila odgovorna Šarčeva vlada
Vodja Sindikata policistov Slovenije Kristjan Mlekuš se je odločil, da bo delal zdraho med policijskimi vrstami. Pred dnevi je obtožil ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa, da je zlorabil njegovo zaupanje za aktivacijo 37. a člena Zakona o obrambi. Med velikonočnim vikendom pa je ustvaril nov problem glede “neustreznih” zaščitnih mask.

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs se je nemudoma odzval. Zanje je okrivil nekdanje vodstvo policije in pristojnega resorja. “Za neustreznost naj se ‘zahvalijo’ bivšemu vodstvu policije in ministrstva. Vse, kar so prejeli v uporabo, je bilo dodeljeno iz obstoječih zalog,” je zapisal minister, ki je na velikonočno nedeljo obiskal policiste na južni meji ter se prepričal, da so tamkajšnji mejni prehodi za obmejni promet vzorno zaprti, ljudje pa upoštevajo omejitve gibanja. Nato je na Trdinovem vrhu pozdravil še pripadnike Slovenske vojske.

Mlekuž uživa v sindikalnem zdraharstvu
Vlada Republika Slovenija je proti kriznem korona paketu namenila tri milijarde evrov za vse ogrožene in rizične delovne skupine, ki so zaradi zdravstvene krize najbolj na udaru. Vsakemu posamezniku, ki premišljuje s “kmečko” logiko je jasno, da ne more nihče vseh težav rešiti naenkrat.

To so seveda izkoristili slovenski sindikalni prvokategorniki Branimir Štrukelj, Jakob Počivavšek, Lidija Jerkič, Kristjan Mlekuš. Predstavnica največjega sindikata v državi Lidija Jerkič kljub realnim kritičnim mislim ne poziva ljudi na ulice. Veliko bolj bojevita sta Branimir Štrukelj in Jakob Počivavšek, ki zopet v imenu javnih uslužbencev bijeta ideološki boj z vlado RS.  Temu dvojcu se je pridružil tudi Mlekuš s svojo bojevito sindikalno govorico in nastopaštvom.

Mlekuš je svoje sindikalne tehnike pokazal že v času Šarčeve vlade, ko so njegovi policisti stavkali več mesecev zaradi povišanja svojih plač. V preteklosti pa so zahtevali novo neprebojne varnostne jopiče. Država jim je opremo zagotovila, a so zopet našli novi razlog, da so varnostni jopiči pretežki za nošenje. S tem pa le dokazujejo, da je vsak banalni razlog odličen povod za nagajanje trenutni vladi Republike Slovenije.

Luka Perš

Sorodno

Zadnji prispevki

Trump dosegel novo pomembno zmago

"Združimo se, da bi končali z vsakršnim oboroževanjem našega...

“Golobnjak” poskrbel za ponižanega Brgleza

"Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji na...

Podobnik podprl povezovanje SLS in NSi

Po dolgoletnem evropskem poslancu in nekdanjem predsedniku SLS Francu Bogoviču,...

Je Klakočarjeva spoznala razsežnosti sejanja sovraštva do drugače mislečih?

V luči poskusa atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se...