Policisti so v zadnjem dnevu na območju Kopra obravnavali 22 ilegalnih migrantov

Datum:

Policisti  so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  s četrtka na petek obravnavali 22 ilegalnih migrantov.

V Dolenjskem potoku so policisti ustavili taksi, v katerem sta bila še 2 državljana Kosova, ki sta prišla v Slovenijo nelegalno.

Na počivališču Studenec so obravnavali 1 državljana Maroka.

Pri Ilirski Bistrici so ustavili osebni avto, ljubljanske registracije, v katerem  sta  bila dva državljana S. Makedonije (stara 26 in 33 let), oba z urejenim  prebivanjem  v  Sloveniji,  poleg pa je bil še 24-letni državljan Kosova.  Ta  se je najprej identificiral s ponarejenimi dokumenti. Ugotovljeno je bilo,  da je prišel v Slovenijo nelegalno. Državljanoma S. Makedonije sledi kazenska   ovadba  za  nelegalno  sprovajanje  tujca  preko  državne  meje, državljanu  Kosova  pa  zaradi  ponarejanja  listin.  Poleg tega je slednji obravnavan zaradi nelegalnega prehajanja državne meje.

V četrtek ob 23. uri so v Dragonji ustavili 56-letnega državljana Nemčije, ki je na prehodnem  mestu  Dramac  na  nedovoljen način prestopil državno mejo ter z vožnjo nadaljeval proti Hrvaški. Zatem pa se je zaradi slabe ceste vrnil na isto  prehodno mesto ter tako na nedovoljen način prestopil državno mejo iz Hrvaške  v Slovenijo in pot nadaljeval proti naselju Dragonja, kjer je bil ustavljen.  Povedal  je,  da ga je na omenjeno cesto vodila GPS naprava na telefonu. Izdana mu je bila globa, ki jo je tudi plačal.

Ponoči s četrtka na petek  so  pri  Sežani, ob železniških tirih, obravnavali 5 državljanov Pakistana. Eden od njih je bil poškodovan (po prvih podatkih ima zlomljeno nogo), zato je bil odpeljan v SB Izola.

v Jelšanah so policisti danes zjutraj obravnavali 4 državljane Afganistana in 8 državljanov Iraka.

Vir: PU Koper

Sorodno

Zadnji prispevki

Novi korupcijski okostnjaki Švarc Pipanove

Nekdanjo pravosodno ministrico Dominiko Švarc Pipan bremeni še en...

[Video] Veleposestnica Nika Kovač razkazovala svojo ogromno teraso

Kulturni fenomen Nike Kovač postaja iz dneva v dan...

Golobov in Jankovićev podžupan letoval v luksuznih hotelih za drobiž

Ljubljanski podžupan Samo Logar iz vrst Gibanja Svoboda je...

Dežman ob petnajstletnici vstopa v morišče Huda Jama: Titofilni konzervativci zavračajo dialog!

Predsednik Komisije Vlade RS za reševanje vprašanj prikritih grobišč...