Veber postal predsednik stranke Sloga

Datum:

Na današnjem ustanovnem kongresu nove politične stranke Sloga v Ljubljani so njeni člani za predsednika soglasno izvolili pobudnika njene ustanovitve, nekdanjega člana Socialnih demokratov in samostojnega poslanca Državnega zbora RS Janka Vebra. Sloga se bo odslej intenzivno pripravljala na volitve, v svojem programu pa bodo zasledovali prepoved razprodaje državnega premoženja in razdelitev dobičkov med najrevnejše.

Programski temelj Sloge je zasnovan na spoštljivosti do zasebne lastnine kot temeljne človekove pravice. Sloga namreč želi nemudoma prekiniti z razprodajo skupnega premoženja državljanov Slovenije. S tem in z umnim gospodarjenjem vseh potencialov, ki lahko ustvarjajo dodane vrednosti, bo zagotovila, da bodo dobički usmerjeni v odpravo revščine vseh državljanov.

“Slovenija ima namreč dovolj skupnega premoženja, da bi ob njegovem pravičnem razporejanju lahko v celoti odpravili revščino. Seveda ob predpogoju, da je z njim pametno gospodarjeno in da ustvarjeni rezultati ostanejo Slovencem, ne pa lastnikom iz tujine,” je stališče nove stranke.

Proti obremenjevanju pridnih Slovencev
Med vidnejšimi člani stranke so Matjaž Gams, Marko Golob in Zvonko Hočevar. Sloga si je namreč že na samem začetku svojega delovanja zadala za prioriteto, da bo Sloveniji zagotavljala rast in izpostavljala kakovost. Janko Veber, predsednik Sloge, pa je v svojem zahvalnem nagovoru neposredno po izvolitvi izpostavil, da so bili danes postavljeni temelji nadaljnjega političnega delovanja na način, da ljudje ne bodo več ujetniki političnih elit in vodstev etabliranih političnih strank. Zagotovil je, da bo Slovence še letos popeljal na volitve, na katerih bodo prvič v zgodovini samostojne Slovenije imeli priložnost odločati o tistih vrednotah, ki bodo neposredno zagotavljale boljše življenje in lastniško razpolaganje s skupno lastnino.

Foto: STA

“Naša programska izhodišča nas zavezujejo, da takoj, ko bomo od volivcev dobili mandate za upravljanje javnih zadev, prenehamo s kaznovanjem pregovorne pridnosti Slovencev. Seveda vsaka država za svoje delovanje potrebuje davčni sistem. Toda njegovo delovanje je lahko zelo zelo različno. Davčna bremena bomo prerazporedili po načelih pravičnosti. Ne bomo več dopuščali, da bi dodatno obremenjevali najbolj pridne Slovence. Tiste, ki si prizadevajo, da s svojim delom in znanjem ustvarjajo več od povprečja, da bi s tem bolje skrbeli za svoje družine in za svoj ekonomski položaj. Delo bomo torej razbremenili progresivnega obdavčevanja, medtem ko so velike rezerve pri davčnih bremenitvah v sferi preprodaj vsakršnih dobrin,” je med drugim izpostavil Janko Veber v zaključnem nagovoru in za njegovo vsebino požel gromek aplavz.

C. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

Komu je nevaren Janez Janša?

Delovna novinarja sta v skrajno enoumni levičarski debati o...

SB Novo mesto: Zaradi izbruha covida obiski na nekaterih oddelkih niso dovoljeni

Vodstvo novomeške splošne bolnišnice je objavilo, da zaradi izbruha...

Ministrica Vrečko za vodenje NUK imenovala družinskega prijatelja, ki ne izpolnjuje pogojev

Vlada Roberta Goloba nadaljuje s političnim nastavljanjem kadrov na...