Pomagala je izvoliti Golobovo vlado, sedaj protestira proti enormnim položnicam

Datum:

Predstavnica Ljudske iniciative Velenje Sara Bajec, ki ogorčeno protestira nad višino položnic za ogrevanje v Velenju, je protestirala proti nekdanji vladi Janeza Janše, ko so bili stroški ogrevanja nekajkrat nižji. Velenje spada med mesta, kjer prebivalci še vedno masovno volijo leve politične stranke.

Čeprav je bil december nadpovprečno topel, so Velenjčane doletele astronomsko visoke položnice za ogrevanje, ki bodo marsikoga pahnile v revščino. Iz tega razloga se je angažirala Ljudska iniciativa Velenje, ki je izrazila svoje zgražanje nad kovanjem zaslužkov na račun ljudi, ki se že tako težko prebijajo iz dneva v dan.

Ljudska iniciativa je na prvem shodu med drugim zahtevala preklic januarskih položnic za ogrevanje, saj se jim nikakor ne zdi prav, da meščani z mesečnimi prihodki 600 evrov za ogrevanje plačujejo več kot 300 evrov, in izrazila kritiko, ker Golobova vlada ni ohranila znižanega davka na dodano vrednost za ogrevanje.

Sprejeti ukrepi nikakor ne zadostujejo
V soboto so zaradi nezadovoljstva nad postopanjem v zvezi s problematiko organizirali vnovični protestni shod na Titovem trgu v Velenju. Ker so velenjski mestni svetniki sprejeli sklep, s katerim se “cena ogrevanja na podlagi znižanja toplote s strani Termoelektrarne Šoštanj zniža za šest odstotkov“, so po poročanju STA to še posebej kritično izpostavili, saj to znižanje v praksi pri skupni položnici za komunalo v višini 300 evrov predstavlja zgolj 10 evrov. Prav tako pa se jim ne zdi prav, da bodo do 40-odstotnega kritja položnic upravičeni le prejemniki denarne socialne pomoči.

Velenjčani morajo spoznati, da socializem, ki ga podpirajo, stane veliko denarja. In tega oblast pobira iz njihovih denarnic.

“Bumerang se sedaj pospešeno vrača v njihovo arogantno rdeče gnezdo,” je med drugim na začetku tokratnega shoda ogorčeno izpostavila Sara Bajec, ki je sicer nezadovoljna nad tem, da se ljudi poskuša podkupiti z drobtinicami. “Se vam zdi milijon evrov veliko?” je izpostavila. V iniciativi pa so od države še zahtevali znižanje davka za toploto, saj menijo, da ogrevanje nikakor ne predstavlja nobenega razkošja.

Velenjčani pomagali izvoliti aktualno oblast
Ne samo, da je Bajčeva s kolesarjenjem pomagala pri izvolitvi aktualne oblasti, ki je napovedovala zeleno revščino in visoke davke, ampak tudi Velenjčani. Slednjo so namreč pomagali izvoliti s prepričljivo večino. 6222 Velenjčanov je volilo Golobovo Gibanje Svoboda, 2708 Velenjčanov SD, od koder sicer izhaja tudi aktualni župan, 721 Velenjčanov pa Levico.

Ljudska iniciativa Velenje. Titov trg (Foto: Bobo)

Očitno so ljudje med predvolilno kampanjo sedeli na ušesih, ko je bodoči premier napovedoval restrikcije in zatrjeval, da sam res ne ve, kaj bi sam počel z več denarja, ob tem pa ustvarjal vtis, da bo njegova vlada bolje od vsakega posameznika vedela, kaj početi z njegovim denarjem.

A. H.

Sorodno

Zadnji prispevki

Od ponedeljka se na Bledu obetajo zastoji

Zaradi gradnje blejske obvoznice bo od tega ponedeljka do...

30 let pozneje: Zarota Depala vas

Nedavno se je predsednik SDS Janez Janša odzval na...

Široko zaprte oči ob Golobu in Vukovićevi

“Štejem, da ti v celoti stojiš za tem in...

63. Sevniška salamijada

Društvo salamarjev Sevnica aktivno skrbi za ohranjanje tradicije, dviguje...