Poraz so priznali le v SD

Datum:

“Naj se zgledujejo po nas in potem bo življenje boljše v Evropi” , so bile besede predsednika stranke Gibanja Svoboda, po znanih rezultatih volitev v EU parlament. Glede na to, da je njegova stranka sodeč po izidih doživela precej veliko nezaupnico, se zdi, da se Robert Golob ne želi, ali pa se ne več več spoprijazniti z dejstvom, da so ljudje odprli oči njihovim lažnim obljubam.

                   

Slovenska demokratska stranka je velika zmagovalka evropskih volitev in naslednje je dokaz, da vladni koaliciji tokrat niso pomagali niti ljubljeni helikopterji niti stanovanja. Njihove izjave po volitvah so se skušale dati vtis optimizma, a njihovi kisli obrazi so kazali drugo zgodbo.

Le dva sedeža sta “manjša smola”
“Jaz sem prepričan, da je Slovenija danes pokazala Evropo, da je leva sredina še vedno močna in da je premagala skrajno desnico. To je najboljše sporočilo, ki ga lahko damo celo Evropi. Naj se zgledujejo po nas in potem bo boljše življenje v Evropi,«
 je dejal Golob.

Bo Golob odstopil?
Številni na družbenem omrežju X so se spraševali, ali se Golob sploh zaveda realnosti – Gibanje Svoboda je namreč izpostavila pomembnost visoke volilne udeležbe, kar je bilo sicer doseženo in tako kljub temu dobilo v stranki le dve mesti. Slednje je Golob označil kot »manjšo smolo. Če primerjamo naše stanje s situacijo v Franciji, ki je povsem primerljiva – zmaga desnice je bila vidna nezaupnica vladi Emmanuela Macrona , ki je po tem razpustil parlament in razpisal predčasne volje. Enako se je zgodilo pri nas, a ne Golob, ki ga očitno povzročajo povsem napačni razlogi. ”
Janez Janša tega filma ne bo videl, da se bom jaz umaknil,” je povedal Golob.

Levica ni razočarana
Golob pa ni edini, ki se ni mogel sprijazniti z realnostjo. Nosilka liste Levice Nataša Sukič je ob prihodu v medijsko središče v Hiši EU-ja dejala, da stranke nad rezultatom kljub neizvolitvi niso razočarane.

Po izidih se je oglasil tudi Luka Mesec , ki je dejal, da ” premikajo teme, ki jih zanemarja desetletja. Dvoje dosežkov nam je uspelo malo pred volitvami: zagon stanovanjske gradnje in priznanje Palestine. Enako bomo delali še naprej.” 

Foto: BOBO

SD priznava: Koalicija je doživela poraz
Matjaž Han priznava poraz:  “Moram pa vendarle reči: koalicija je doživela poraz, naredila je razmeroma slab rezultat. Če pogledamo zdajšnje izide (Svoboda dva mandata, SD enega), smo dosegli slab izid,” je priznal . Dodal je, da se bodo bolj potrudili do naslednjih državnozborskih volitev.

Po prešteti večini glasov je predsednik SD-ja dejal, da zadovoljni, da pa so le dobili evropskega poslanca, Matjaža Nemca.

AH

Sorodno

Zadnji prispevki

Klakočarjeva užaljena, ker nesojenega partnerja na slavnostno sejo spet ne bo

Premier Golob se bo na predvečer dneva državnosti udeležil...

Francoska desnica pripravljena voditi državo

Da so pripravljeni vladati Franciji, je na programski konferenci...