Portal Tax-Fin-Lex podelil priznanja najuglednejšim pravnim strokovnjakom

Datum:

V Grand hotelu Union so podelili priznanja najuglednejšim strokovnjakom, ki so jih že štirinajstič izbrali uporabniki portala Tax-Fin-Lex. Letos so to bili nekdanji direktor davčne uprave Republike Slovenije in davčni svetovalec mag. Ivan Simič, direktor Inštituta za revizijo dr. Marjan Odar in ustavni sodnik ddr. Klemen Jaklič. Na omenjenem portalu je sicer registriranih prek 40 tisoč uporabnikov. 

                   

Že štirinajstič so bili izbrani najuglednejši strokovnjaki z davčnega, finančnega in pravnega področja. Uporabniki portala Tax-Fin-Lex so tokrat največ glasov namenili davčnemu svetovalcu in nekdanjemu direktorju davčne uprave Republike Slovenije in Republike Srbije mag. Ivanu Simiču, direktorju Inštituta za revizijo dr. Marjanu Odarju in ustavnemu sodniku ddr. Klemnu Jakliču. “Ugled je poslanstvo in tudi odgovornost – ne le za tisto, kar delamo danes, ampak predvsem za tisto, kar delamo za prihodnost. Vse to velja tudi za letošnje prejemnike priznanj, pri izboru katerih je sodelovalo več kot 40.000 registriranih uporabnikov našega portala,” je na slavnostni podelitvi priznanj v ljubljanskem Grand hotelu Union poudarila direktorica Tax-Fin-Lex ga. Zlata Tavčar.

Mag. Ivan Simič si v prihodnosti želi več spoštovanja predpisov in ustave
Mag. Ivan Simič, ki so mu uporabniki portala namenili več kot 72 odstotkov glasov v kategoriji za najuglednejšega davčnega strokovnjaka in je priznanje prejel dvanajstič, je poudaril, da imamo v Sloveniji sicer visoke davke, vendar nam to zagotavlja določene ugodnosti, varnost, blaginjo. Kljub temu pa si v prihodnosti želi več spoštovanja predpisov ter ustave in predvsem več znanja na davčnem področju, saj bo to pripeljalo k boljšim in hitrejšim odločitvam.

Ivan Simič, Marjan Odar in Klemen Jaklič (Foto: STA)

Dr. Marjan Odar že šestič dobil priznanje
Dr. Marjan Odar, ki so mu uporabniki portala namenili več kot 55 odstotkov glasov, je priznanje za najuglednejšega finančnega strokovnjaka dobil že šestič. Na vprašanje o stanju znanja na finančnem področju je odgovoril, da bi bilo potrebno sistem izobraževanja konkretno spremeniti, saj trenutno manjkajo razprave o kritičnih točkah. O strokovnih zadevah je namreč potrebno razmišljati, kar pa je mogoče samo, če imamo dovolj znanja in imamo širok pogled na zadevo.

Ddr. Klemen Jaklič je priznanje prejel že peto leto zapored
Ddr. Klemen Jaklič je priznanje za najuglednejšega pravnika prejel že peto leto zapored, letos so mu uporabniki portala namenili kar 87 odstotkov glasov. Tekom okrogle mize je tudi on med drugim poudaril pomembnost izobraževanja na pravnem področju. To je po njegovem ključno za pravno državo in njeno učinkovitost. Vsi odločevalci bi morali imeti zadostno znanje, tudi s področja ustavnega prava, in težiti k ustavno skladni interpretaciji že od samega začetka postopka.

Potal Tax-Fin-Lex pokriva davčno, finančno in pravno področje
Družba Tax-Fin-Lex je bila ustanovljena pred 15 leti (2004). Ima svoj portal Tax-Fin-Lex, ki z informacijami pokriva tri segmente vsebin: davčno, finančno in pravno področje. So edini, ki imajo na enem mestu zbrano vso ta trenutek veljavno zakonodajo (prečiščena besedila), povezano z davčnimi in finančnimi informacijami. Na portalu imajo več kot 40.000 registriranih uporabnikov, to pomeni, da prejemajo njihove elektronske medije in dostop do določenih vsebin portala.

Rok Krajnc

Sorodno

Zadnji prispevki

Kulturni boj je zadnja “deviza” levice

"S tem bi radi na plano potegnili devizo, ki...

Prepoved Airbnb bo stanovanjsko krizo še poglobila

Kot smo že pisali tukaj, je stranka Levica glavni...

Za samopromocijo bi tudi lagal

Kako daleč gre lahko posameznik za pridobivanje "všečkov", slave...

Ali so partizani osamosvojitelji? Malo morgen!

Predsednica države Nataša Pirc Musar je ob dnevu državnosti...