Poslanci Desusa preko odvetnika od začasne vodje Brigite Čokl zahtevajo preklic izjav, ta pa prek Pirc Musarjeve odgovarja: Svojih izjav ne bom preklicala!

Datum:

Brigita Čokl, iz preteklosti znana tudi kot “teta iz ozadja” ter rušilka Aleksandre Pivec na mestu predsednice stranke DeSUS, pa tudi kot “najbolj problematična ženska v stranki” (na glavi pa ima še obilo drugega masla), se je znova znašla v središču medijske pozornosti. Tokrat se je lotila kar svojih strankarskih kolegov oziroma poslancev. Čoklova sicer začasno vodi DeSUS. Ker je trije “njeni” poslanci ne “ubogajo”, jim je zagrozila kar s “palico”. Poslanci so nad njenimi izjavami, ki jih je sicer podala za nekatere osrednje medije, ogorčeni in zahtevajo preklic le teh. Politična tragokomedija s tem v stranki DeSUS še ni zaključena, saj se je Čoklova odločila, da za svojo zastopnico najame znano odvetnico Natašo Pirc Musar in preko nje sporoči, da svojih izjav ne namerava preklicati.

Če jim njihova začasna vodja Brigita Čokl ne bo ugodila, pa grozijo, da bodo uporabili pravna sredstva. Gre za poslance Franca Juršo, Branka Simonoviča in Ivana Hršaka, ki nameravajo pravico uveljavljati preko svojega pravnega zastopnika Francija Matoza, če bi se to izkazalo za potrebno. Ob tem so opozorili na škandalozne izjave svoje začasne šefice, sicer objavljene v prispevkih spletnih izdaj časnikov Delo in Večer, in sicer 2. aprila, poroča STA.

V Delu je “teta” napovedala politiko “palice” za “neposlušne” poslance, saj samovoljnih odstopanj poslancev od stališč, ki jih ima njihova stranka, ne namerava več trpeti. V Večeru pa je kritizirala ravnanje poslancev na interpelaciji ministra za kulturo Vaska Simonitija: “To, da jih ni bilo na glasovanju, je za moje pojme nedopustno. To je pobalinstvo. Ko hodijo otroci v šolo, se temu reče špricanje. Pri 65 let starih ljudeh pa ne vem, če je to ravno osebnostna karakteristika, ki bi jo pričakovali od njih.” Ob tem je še izrazila prepričanje, da so krivi za zmanjšano podporo stranki v javnomnenjskih raziskavah.

Nekdanji vodja stranke DeSuS Anton Balažek in nova vodja te stranke Brigita Čokl. (Foto: sta)

V pismu članom svoje stranke, napisanem konec marca, pa je Čoklova med drugim tudi zapisala, da ima poslanska retorika o tem, da je DeSUS zmerna opozicija izredno raztegljiv predvsem pa nedefiniran pomen. Obenem je še poudarila, da so poslanci stranke, ki ji začasno predseduje, vsaj večinoma glasovali drugače, kot je bilo pred tem ustaljeno. Čoklova sicer začasno vodi stranko od konca prejšnjega meseca, ko je odstopil Anton Balažek. Slednji pa je stranko začasno vodil po odstopu nekdanjega predsednika Karla Erjavca – 10. marca. Volilni kongres je načrtovan 19. junija, zaenkrat pa se med kandidati za predsednika navaja Ljuba Jasniča in Srečka Felixa Kropeta.

Čoklova se je sprva izmikala temu, da bi razkrila podrobnosti glede spornih poslov v UKC
Pred leti pa smo že poročali, da so člani preiskovalne komisije o ugotavljanju zlorab v slovenskem zdravstvenem sistemu zaslišali Čoklovo, Borisa Štefaneca in Mirjana Hrena. Člani in članice preiskovalne komisije, ki so prihajali iz vseh parlamentarnih strank, so načrtovali tudi ugotavljanje morebitne odgovornosti sedanjih in nekdanjih nosilcev javnih funkcij o tem, kako naj bi preko dobavitelja medicinske opreme davkoplačevalski denar odtekal za namene financiranja drugih področij, denimo medijev, in kakšne naj bi bile posledice sodelovanja nekaterih javnih zdravstvenih ustanov s podjetjem Mark Medical, d. o. o. Čoklova se je najprej izmikala odgovorom ter zanikala, da bi se dobivala z lobisti, se je pa pozneje “zlomila” in priznala določene lobistične pritiske, ki vodijo k financiranju Mladine.

Teta iz ozadja Brigita Čokl, ki je rušila Aleksandro Pivec. (Foto: STA)

Čoklova poklicala na pomoč odvetnico Natašo Pirc Musar
Vojna zvezd v stranki DeSUS ni konca. Poslanci DeSUS so bili namreč deležni hudih pritiskov s strani predsednice Čoklove. Tako je Čoklova prejela opomin pred tožbo, ker je s svojimi dejanji posegla v osebnostne pravice poslancev DeSUS-a. A tudi Čoklova ni čakala križem rok.

Najela je namreč znano odvetnico Natašo Pirc Musar. V imenu Čoklove je ta zapisala, da sedanja zastopnica stranke DeSUS ne misli preklicati domnevnih spornih izjav. Pri svojih trditvah vztraja, saj gre za njeno svobodno politično izražanje o temi, ki je po mnenju Čoklove v javnem interesu. Morda je to v javnem interesu hudih ideoloških sovražnikov pomladne politične opcije.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Ste videli njihove naslove? V Levici skoraj sami buržuji

Stranka Levica se svojim volivcem predstavlja kot "ekosocialistična" stranka....

Pasti evtanazije: Ubil se bo lahko vsak, ne samo na smrt bolni!

Je izčrpanje možnosti zdravljenja pogoj za evtanazijo? Ne. Po...

Drsimo: Slovenijo v 20 letih prehitele številne nekoč zaostale države

Od desetih držav, ki so leta 2004 vstopile v...

Zaton naše civilizacije je tik pred vrati

Vsaka civilizacija v zgodovini je doživela svoj vzpon, svoje...