Poslanec Kordiš, ki nikoli v življenju ni resno delal: “Drobno gospodarstvo je kramarsko gospodarstvo in ne opravlja razvojne funkcije”

Datum:

“V Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, ki je največja reprezentativna zbornica malega gospodarstva, smo ogorčeni nad izrečenimi besedami poslanca ZL Mihe Kordiša o malem gospodarstvu na včerajšnji seji v državnem zboru,” so se na težke in neprimerne besede poslanca Kordiša o drobnem gospodarstvu, ki je s fakultete pridrsal neposredno v državni zbor na funkcijo poslanca in nikoli ni resno delal, odzvali v Obrtno-podjetniški zbornici.

Skorajda ne mine dan, da poslanec Združene levice (ZL) Miha Kordiš ne bi izrekel kakšne bolne izjave o zlobnih kapitalistih, “ki jih je potrebno obrat do zadnjega beliča, nato pa z bajoneti sterat v morje …”, kot je to izjavil v primeru Venezuele, kjer ljudje v socialističnem raju nimajo več niti za kruh, plenic in mleka pa je na trgovinskih plenicah že zdavnaj zmanjkalo. Na venezuelskih ulicah pa se odvija prava vojna socialističnega diktatorja in njegovih milic proti ljudstvu, ki zahteva nove volitve, svobodo in blaginjo, ki jo je ta z nafto bogata država že imela pred prihodom Huga Chaveza na oblast, saj je bila nekoč najbogatejša južnoameriška država.

Kramarsko gospodarstvo podpira tudi Kordiševo plačo
Tokrat si je kontroverzni poslanec privoščil novo do malega gospodarstva sovražno izjavo, ko je med razpravo v državnem zboru dejal, da je “drobno gospodarstvo kramarsko gospodarstvo, ki ne opravlja razvojne funkcije”. Če bi poslanec ekstremne levice dejansko poznal gospodarsko stanje, bi vedel, da drobno gospodarstvo daje v Sloveniji kruh kar 281 tisoč osebam in več kot sto tisoč družinam, hkrati pa tudi največ prispevajo v državni proračun. Torej tudi za Kordiševo plačo, zato bi si po mnenju Obrtno-podjetniške zbornice (OZS) ta del “kramarskega gospodarstva” zaslužil več spoštovanja z njegove strani.

V OZS poudarjajo, da je malo gospodarstvo v Sloveniji razvojno naravnano, s svojimi izdelki in storitvami pa konkurira tudi na globalnem trgu. “Gospod Kordiš najbrž ne pozna dovolj dobro slovenskih podjetnikov in obrtnikov in prav gotovo tudi nikoli ni delal v gospodarstvu. Žal nam je tudi, da je imel slabo izkušnjo z obrtnikom, ki mu je delal ograjo, vendar pa mu to še ne daje pravice, da o obrtnikih in podjetnikih govori žaljivo,” je prepričan Branko Meh, predsednik OZS

Kaj je Kordiš počel v življenju? Nič koristnega, kaže njegov življenjepis
Poslanec Miha Kordiš, sicer rojen leta 1989 in tretji najmlajši poslanec tega sklica državnega zbora, po javno dostopnih podatkih o delovnih izkušnjah nikoli ni opravljal družbeno koristnih funkcij, kaj šele, da bi ustvarjal dodano vrednost in pripomogel k razvoju države ter gospodarstva. Pravzaprav v gospodarskem sektorju nikoli ni delal, zato ga tudi ne pozna, pa vendar o njem izreka neresnične in škodljive vrednostne sodbe. Glede na objavljene podatke o Kordiševih delovnih izkušnjah lahko vidimo le to, da si je že ob vstopu na fakulteto želel postati revolucionar, kot je njegov vzornik Che Guevara.

Delovne izkušnje:

2014 – Poslanec v Državnem zboru
2014 – Komunikacije in družbena gibanja na Veleposlaništvu Bolivarske republike Venezuele
2013–2014 – Predsednik Kluba škofjeloških študentov
2013– Urednik časopisa Zamorkla
2012–2014 – Predstavnik študentov Filozofske fakultete v Študentskem zboru Študentske organizacije Univerze v Ljubljani
2012–2013 – Član Upravnega odbora študentskega društva Iskra
2012- Predstavnik študentov v Senatu Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani
2011–2013 – Član programskega odbora Delavsko-punkerske univerze (zdajšnji Inštitut za delavske študije)
2011–2012 – Predstavnik študentov Oddelka za filozofijo v Študentskem svetu Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani

Pridobljene izkušnje na venezuelskem veleposlaništvu, skrajno levem društvu Iskra, ki ga marsikateri povezujejo z levim ekstremizmom, saj so leta 2013 po poročanju Reporterja organizirali vojaško urjenje z namenom boja za prevzem oblasti proti “neoliberalnemu okupatorju”, kažejo na pravo Kordiševo usmeritev: želel je postati pristni Antifa! To dokazujejo tudi članstva in aktivnosti v drugih društvih, kjer se je kalil bodoči revolucionar. Nedvomno pa si mladi poslanec nikoli ni umazal rok z delom ali si z njim pridelal žuljev. Tipi, kot je Kordiš, želijo ponovno storiti to, kar so njegovi ideološki vzorniki že povzročili v preteklosti: Slovensko zemljo spet prepojiti s krvjo tisočih nedolžnih, da bi se vzpostavil “socialistični raj”.

C. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

Vlada odpira nove kapacitete za migrante – bo sledil upor?

Za nastanitve vlagateljev namere in prosilcev za mednarodno zaščito...

Vlada bi zdravnike omejevala z odloki, Fides pa: To je nezakonito!

Ministrica za zdravje Valentina Prevolnik Rupel se je končno...

Poslovil se je nekdanji poslanec SDS Srečko Hvauc

Včeraj nas je doletela žalostna vest, da nas je...