Poslanka Irgl ob izpadu Klakočarjeve upa, da žuganje in tako obnašanje ne bo postalo sinonim za ženske v politiki

Datum:

Nad skrajno agresivnim vedenjem predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič so se zgražali mnogi, na Twitterju pa se je graciozno odzvala tudi poslanka SDS Eva Irgl, ki upa, da taki nastopi žensk v parlamentu ne bodo postali nekaj vsakdanjega.

Gledalci sredinega prenosa iz državnega zbora, ko so potrjevali novo vladno ekipo, so bili priča skrajno agresivnemu vedenju predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič. Ker gre za osebo, ki predstavlja tretjo najmočnejšo funkcijo v državi in ki je hkrati obljubljala drugačne standarde, je njen nastop še toliko bolj šokiral javnost, zadevo pa je v svojem zapisu na Twitterju komentirala tudi poslanka SDS Eva Irgl.

Klakočar Zupančičeva je v sredo med sejo državnega zbora v svojem burnem govoru povzdigovala glas, uporabljala skrajno retoriko in žugala s prstom ter napadala poslance. Gre za primer obnašanja za v učbenike, kako ne nastopati kot poslanec in javna osebnost. Nad njenim vedenjem je bil marsikdo presenečen, saj to ni primeren način vedenja za nekdanjo sodnico in sedanjo predsednico državnega zbora, ki bi morala predstavljati zgled ostalim.

Poslanka Eva Irgl, ki je v stranki SDS že vse od leta 2004 in ji teče že peti mandat, je v politiko vstopila kot zelo mlada predstavnica ženskega spola, zato je zagovornica vseh poslank, vendar se ji tako obnašanje zdi neprimerno, kar pa je tudi posredno zapisala v svoji objavi na Twitterju: “V podporo spoštovanju instituciji se kot dolgoletna poslanka ograjujem od nedavnega nastopa predsednice Državnega zbora. Ne želim da žuganje, vzvišenost, neprimerno obnašanje postanejo sinonim za žensko v politiki.”

Irglova v svojih razpravah vedno skrbno izbira besede in na prvo mesto postavlja človekovo integriteto in dostojanstvo. Za njene razprave v DZ je značilno, da so neposredne v argumentih, vendar nikoli žaljive.

Ana Hribar

Sorodno

Zadnji prispevki

30 let pozneje: Zarota Depala vas

Nedavno se je predsednik SDS Janez Janša odzval na...

Grozljive posledice legalizacije evtanazije v Kanadi, ki prihajajo tudi k nam

Evtanazija in samomor s pomočjo sta sprva v Kanadi...

Milei Ukrajini predal helikopterja, ki ju je Argentina prejela od Rusije

Argentina je Ukrajini predala dva večnamenska helikopterja Mi-171E, ki...

Spelji se, Ursula!

Globalistične elite so prepričane, da najbolje vedo, kaj je...