Poslanka SD Bojana Muršič mora pred sodnika zaradi zlorabe položaja in ponarejanja poslovnih listin

Datum:

Poslanka Socialdemokratov, ki je pred dvema letoma odstopila kot mestna svetnica zaradi škandala, ki je izbil zaradi zlorabe položaja in ponarejanja poslovnih listin, se mora te dni zagovarjati pred mariborskim sodiščem. Vseeno je decembra ni bilo na spregled zaradi “službenih obveznosti”, zdaj pa bomo videli, če se bo pojavila na sodišču v januarju.

                   

Poslanka SD Bojana Muršič se je v letu 2016 znašla sredi škandala v povezavi z naročilom “pisarniškega materiala” za poslansko skupino SD v mestnem svetu. Namreč, kakor smo takrat poročali, se je izkazalo, da je od izstavljenega računa v višini 642 evrov kar 341 evrov šlo za nakup flis jopic za poslansko skupino SD, ki niso bile navedene na računu.

Ko so prišle informacije o njeni zlorabi položaja na dan, se je SD-jeva poslanka opravičila, odstopila z mesta mestne svetnice v Rušah, poravnala celoten znesek 642 evrov in po poročanju Žurnal24 Rdečemu križu nakazala še tisoč evrov. S položaja poslanke po drugi strani ni odstopila.

Ko gre za socialdemokrate na zatožni klopi zavlada medijska tišina
Na splošno je bil dogodek uspešno pometen pod preprogo, saj je po poročanju Reporterja tudi tožilstvo umaknilo zahtevo za preiskavo in incident je bil bolj ali manj pozabljen, vse dokler ni zdaj že nekdanja občinska oblast sama sprožila kazenski postopek proti Muršičevi, v katerem jo bremenijo zlorabe položaja in ponarejanja poslovnih listin.

Bo predsednik Državnega zbora Dejan Židan še vedno ignoriral mnenje pravne službe? (Foto: STA)

V postopek je vključen tudi predstavnik podjetja Vini Matic Dinghauser, kateremu ruška občina očita, da je izdal račun za nakup pisarniškega materiala, čeprav je šel denar za 30 flis jopic. Sam vztraja, da je nedolžen.

Muršičeva se po drugi strani obravnave 14. decembra ni udeležila zaradi “službenih obveznosti.” Ali bo tako ravnala tudi naprej, bomo lahko videli že v torek, 8. januarja. Vsekakor pa je zanimivo, koliko pozornosti bodo sojenju namenili osrednji mediji. Oziroma kakšno zatišje v zvezi s sojenjem predstavnici Socialdemokratov bo vladalo v javnosti.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Janša: Prst je uperjen v vas, Nataša Pirc Musar

Predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša se je odzval...

Četrtkova Tarča je znak, da so odnosi v koaliciji že bili skrhani

Evropski poslanec iz vrst SD Matjaž Nemec je v...

Nika Kovač “fajta” samo tam, kjer se obetajo politične točke?!

Očitno je, da pri Niki Kovač v ospredju ni...

Znan je datum začetka pristopnih pogajanj Moldavije in Ukrajine

Včeraj proti koncu dneva so se veleposlaniki držav EU...