Poslanka sprašuje: Golob naj pojasni svoje navedbe o demokraciji v Sloveniji

Datum:

Predsednik vlade je ob prvi obletnici Gibanja Svoboda izjavil, da ga evropski kolegi vedno znova spomnijo na zadovoljstvo, da je v Sloveniji spet na oblasti demokratična struja. Poslanka Slovenske demokratske stranke Anja Bah Žibert ga zato sprašuje: “Kdo je to dejal?”

Ob prvi obletnici delovanja Gibanja Svoboda je njen predsednik Robert Golob kot največji uspeh izpostavili spremenjeno družbeno ozračje, ki da ga ne čutijo samo državljani, ampak ga opažajo tudi v evropskih institucijah. Med drugim je dejal: “Če kdaj podvomim o tem, da je bila ta stvar koristna za Slovenijo, me moji evropski kolegi, ko se z njimi srečam, vedno znova sami spomnijo, kako so zadovoljni, da je v Sloveniji spet na oblasti demokratična struja.” Med največje mejnike oziroma dosežke v letu dni je izpostavil vrnitev medsebojnega spoštovanja in dialoga.

Poslanka Anja Bah Žibert je na predsednika Vlade Republike Slovenije naslovila pisno poslansko vprašanje v zvezi z obstojem (ne)demokratičnih struj v Sloveniji. “Glede na to, da ste predsednik vlade in predsednik največje koalicijske parlamentarne stranke, je logična izpeljava, da se vrednote, stališča in pogledi, za katerimi stojita vaša stranka in vi kot predsednik stranke, udejanjajo skozi delovanje Vlade Republike Slovenije. Torej demokratična struja, spoštovanje in dialog? Glede na realno sliko aktualne vlade sta možnosti dve – ali sta najina pogleda na to, kaj so demokratične struje, spoštovanje in dialog, zelo zelo drugačna ali pa vaša dejanja ne odsevajo vaših besed. Vsakodnevne kadrovske čistke, zgodovinsko razdvajanje državljanov na prvo- in drugorazredne, zaničevanje osamosvojitve Slovenije, diskreditacija in popolno izključevanje iz demokratičnih procesov odločanja vseh, ki ne razmišljajo kot vi, popoln prevzem RTV po podobi vaše poslanke …

Poslanko Bah Žibertovo zato glede Golobovih navedb zanima:

– Kako lahko trdite, da sta bili pretekla vlada in koalicija nedemokratični struji, če so bili njeni poslanci izvoljeni na demokratičnih volitvah v demokratični državi, vlada pa legalno in legitimno potrjena v državnem zboru?

– Katere vaši evropski kolegi, prosim poimenski seznam, so vam dejali, da so zadovoljni, da je v Sloveniji spet na oblasti demokratična struja?

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Tina Gaber kljub Golobovim zagotovilom promovirala drago restavracijo

Spremljevalka predsednika vlade Tina Gaber je pričela znova oglaševati...