Pozor! Hofer in nekatera druga podjetja iz prodaje umikajo izdelke – preverite, če imate katero od teh doma!

Datum:

Podjetje Hofer sporoča, da je iz prodaje odpoklicalo izdelek mleti mandlji (200 g) znamke Happy Harvest z rokom uporabe do 13. aprila 2020. Dobavlja ga Märsch Importhandels. Prav tako je Podjetje Vigros iz prodaje umaknilo izdelek svinjsko pleče brez kosti, podjetje Monsun pa je iz prodaje odpoklicalo proizvod Argentinski oslič file zamrznjen argentinskega prozvajalca El Marisco SA.

                   

Izdelka mleti mandlji kupci ne smete uživati surovega. Če se ta naravni, neobdelani izdelek kljub temu uporablja kot sestavino za peko in se ga pred zaužitjem vsaj 10 minut segreva pri najmanj 80 stopinj Celzija, potem jed, v kateri so ena od sestavin mleti mandlji, ni več nevarna za zdravje.

Kupci lahko izdelek vrnejo v najbližjo trgovino Hofer in kupnino jim bodo povrnili tudi brez predložitve računa. Za morebitna dodatna vprašanja in pojasnila lahko od ponedeljka do sobote med 8. in 20. uro pokličete na telefonsko številko 01 834 66 00 ali pišete na e-naslov [email protected].

Odpoklic svinjine zaradi suma zdravstvene oporečnosti
Podjetje Vigros iz prodaje umika izdelek svinjsko pleče brez kosti – sveže, s serijskimi številkami 269/01, 276/01 in 283/01. Izdelek lahko kupci vrnejo tam, kjer so ga kupili, upravičeni pa so tudi do povračila kupnine. Izdelek umikajo preventivno zaradi suma zdravstvene oporečnosti. Kupci se lahko za pomoč obrnejo tudi na brezplačno telefonsko številko 080 22 48, so še sporočili iz podjetja Vigros.

Fotografija je simbolična (foto:iStock)

Odpoklic fileja argentinskega osliča
Podjetje Monsun je iz prodaje odpoklicalo proizvod Argentinski oslič file zamrznjen argentinskega prozvajalca El Marisco SA zaradi previsoke vsebnosti skupnega dušika (TVB-N). Serijska oznaka izdelka je 12042019, šifra artikla je 012249, rok uporabe pa 12. april 2021. Podjetje kupce prosi, da izdelek vrnejo na mesto nakupa.

Odpoklic mlade gosi z drobovino
Prav tako Monsum iz prodaje umika mlado gos, ki je hitro zmrznjeno živilo, rok uporabe 30.9.2020. Vzrok odpoklica:  V uradno odvzetem vzorcu živila je bila ugotovljena prisotnost bakterije Salmonella enterica subsp. enterica serovar Typhimurium.

Salmonela
Salmoneloza je bolezen, ki jih povzročajo bakterije iz rodu salmonel. V svetu so salmoneloze najpogostejše s hrano povzročene črevesne okužbe. Bolezen največkrat izbruhne 6 do 72 ur po zaužitju živila onesnaženega s salmonelami. Simptomi so bolečine v trebuhu, slabost, bruhanje, driska (možna sluz ali kri v blatu), tudi povišana temperatura.

Lana Božič

Sorodno

Zadnji prispevki

Magija gorskih jezer: Nagrada za trud in vztrajnost

Pot do gorskih jezer zahteva nekoliko več napora in...

Slovenski državljan nadlegoval deklico in grozil njenim prijateljem

V soboto popoldne je ob jezeru pri Borovljah, nedaleč...

36-letnik je med policijskim pridržanjem izgubil zavest in v bolnišnici umrl

V soboto ponoči je 36-letnik bil prisilno odpeljan zaradi...

Levičarska politika zaposlovanja razkrila številne slabosti varovanja Trumpa

Spodletel poskus atentata na kandidata za predsednika ZDA Donalda...