Pozor! Ne nasedajte lažnim novicam, da Thompson organizira koncert za migrante!

Datum:

Po družbenih omrežjih je zaokrožila novica, da priljubljeni hrvaški pevec Thompson organizira humanitarni koncert za nelegalne migrante, pri čemer naj bi bil izkupiček namenjen migrantom. Novica je lažna, gre namreč za še eno provokacijo levičarjev s preveč časa!

Po družbenih omrežjih kroži obvestilo o koncertu najbolj priljubljenega hrvaškega glasbenika Marka Perkovića Thompsona, ki naj bi se zgodil v petek, 23. novembra, v Maljevcu. Šlo naj bi za “humanitarni” koncert, pri čemer naj bi Thompson obljubljal, da bo izkupiček od prodaje kart namenil financiranju nelegalnih migracij. Na strani dogodka na Facebooku je tako udeležbo potrdilo že kar 1.700 ljudi, nadaljnjih 4.100 pa se jih za dogodek zanima. Številne oboževalce je napoved takšnega dogodka presenetila, saj domoljubni pevec po vsej verjetnosti ne podpira nelegalnih in nenadzorovanih migracij.

Pri tem verjetno ni potrebno ponovno poudarjati, da nelegalni migranti z namenom prihoda v Evropo tihotapcem plačujejo po več tisoč evrov, oblačijo se v draga oblačila, posedujejo najnovejše pametne telefone, gotovine pa imajo na razpolago več kot povprečen prebivalec držav, ki jih prečkajo.

Uporabnikom Facebooka je bilo hitro jasno, da gre za lažno novico, nekaj zmede pa je to povzročilo na Twitterju. (Foto: posnetek zaslona)

Gre za še eno provokacijo levičarjev, ki imajo preveč časa!
Pri tem je jasno, da gre za lažno novico in še eno provokacijo levičarjev, da bi očrnili sicer priljubljenega glasbenika. Na strani dogodka na Facebooku lahko vidimo, da naj bi koncert organiziralo združenje “Tudi mi smo migranti”, stran dogodka pa je ustvarila stran “Smeće”, kar po naše pomeni smeti. Uporabnikom Facebooka je tako lahko hitro jasno, da gre za še eno lažno novico s strani levičarjev, nekaj zmede pa je povzročila slika, ki vabi na dogodek in k nakupu kart prek sistema Eventim, ki se samostojno širi tudi prek drugih družbenih omrežij, na primer prek Twitterja.

Slika lažnega dogodka, ki se je izkazal za še eno provokacijo levičarjev. (Foto: posnetek zaslona)

J. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Putin in Hamas imata enak modus operandi glede načina vojskovanja

Franco Fiumara je doktor pravnih in političnih ved. Je...

[Video] Ne prav bistre Golobove objave

"Izgleda kot osnovnošolec, ki se nekej pifla na pamet....

[Video] “Vsi smo Uroš Jernejc!”

Ljubljanski župan Zoran Janković zastruplja vodo in uničuje vse,...

Klofuta Klakočar Zupančičeve

Za tovarne laži, ker smo pisali, da dodatno dela...