Prava vikend invazija: Slovenski policisti do danes zabeležili več kot 270 ilegalcev, številni neovirano nadaljujejo pot po državi in ogrožajo nacionalno varnost!

Datum:

Čeprav minuli konec tedna ni bil pretirano sončen, pa to ni oviralo migrantov pri nezakonitem prehajanju državne meje. Vsega skupaj so namreč zabeležili kar 271 nezakonitih prehodov meje, seveda številnih niso uspeli prijeti in neovirano nadaljujejo pot po državi in ogrožajo nacionalno varnost! Največ dela so imeli policisti iz Policijske uprave Koper, ki so prijeli kar 122 nezakonitih migrantov, med njimi je bilo največ državljanov Egipta, Pakistana in Turčije. Pestro pa je bilo tudi na Policijski upravi Novo mesto, kjer so prijeli kar 86 migrantov. Tudi tokrat so migranti pokazali veliko mero iznajdljivosti, štiri migrante so namreč v Dobovi zalotili med skrivanjem v podvozju vlaka.

Koprski policisti so po številu prijetih nezakonitih migrantov pravi rekorderji. Od petka, 18. oktobra, od 6. ure do ponedeljka, 21. oktobra, do 6. ure so namreč prijeli kar 122 migrantov, ki so na nezakonit način prešli slovensko-hrvaško državno mejo. Od tega so na Policijski postaji Ilirska Bistrica obravnavali 81 migrantov, na Policijski postaji Koper 20 migrantov, na Policijski postaji Sežana 9 migrantov, na Policijski postaji za izravnalne ukrepe Koper 6 migrantov, po tri migrante pa sta obravnavali Policijska postaja Kozina in Policijska postaja Piran.

Med prijetimi na območju Policijske uprave Koper je bilo največ državljanov Egipta, kar 24. Po številu so sledili: 20 državljanov Pakistana, 20 državljanov Turčije, 16 državljanov Afganistana, 15 državljanov Sirije, 10 državljanov Irana, 9 državljanov Iraka, 3 državljani Libije, 3 državljani Alžirije, državljan Eritreje in državljan Kosova. Postopki v zvezi z nezakonitimi prehodi meje še potekajo.

Foto: Twitter

Policisti PU Novo mesto prijeli največ državljanov Bangladeša
Policisti Postaje mejne policije Dobova so med kontrolo tovornega vlaka, ki je pripeljal iz Srbije, v podvozju našli skrite tri državljane Afganistana in državljana Sirije, ki so poskušali na nezakonit način vstopiti v državo in se tako izogniti mejni kontroli. Migranti so bili že predani varnostnim organom sosednje Hrvaške.

V obdobju od petka, 19. oktobra, od 6. ure do ponedeljka do 6. ure so policisti Policijske uprave Novo mesto med opravljanjem nalog varovanja državne meje izsledili in prijeli 82 nezakonitih migrantov. Med njimi so bili državljani Bangladeša (37), Sirije (13), Maroka (12), Alžirije (7), Afganistana (6), Libije (2) in po en državljan Libanona, Jemna, Tunizije, Sudana in Irana. Migranti so bili po navedbah policije prijeti na območju krajev Črmošnjice, Zilje, Balkovci, Dobova, Dolenji Radenci, Stari trg ob Kolpi, Rdeči Kal, Lašče, Špeharji, Tanča Gora, Otočec, Veliki Cerovec, Čatež ob Savi, Korenitka, Črnomelj in Trebnje. Postopki z migranti zaenkrat še niso zaključeni.

PU Novo mesto (Foto: Policija.si)

Postopki z migranti na PU Ljubljana še niso zaključeni
Med vikendom so policisti Policijske uprave Ljubljana na območjih Ljubljane, Ribnice (v krajih Mozelj, Spodnja Kilpa in Žlebič) in Kočevja izsledili kar 28 migrantov iz Somalije, Alžirije, Sirije, Maroka in Tunizije, ki so državno mejo prečkali na nezakonit način. Postopki z migranti po zadnjih podatkih policije še niso zaključeni. Od nedelje od 6. ure do ponedeljka do 6. ure so policisti  na območju Policijske uprave Ljubljana (območje Ivančne gorice in Ljubljane) izsledili in prijeli kar 9 nezakonitih migrantov z alžirskim državljanstvom, postopki z njimi pa prav tako še niso zaključeni.

V Rogaški Slatini prijeli 14 nezakonitih migrantov
Na območju Policijske uprave Celje, konkretneje v Rogaški Slatini, so izsledili 14 migrantov, ki so na nezakonit način vstopili v Slovenijo. Med njimi je bilo 13 turških državljanov in en državljan Sirije. Medtem ko postopki proti zajetim še potekajo, so iz policije sporočili, da bodo dva izmed izsledenih Turkov, ki sta organizirala nezakonit prehod meje, kazensko ovadili.

Foto: Twitter

Na PU Maribor obravnavali 3 primere nezakonitega prehoda meje
Z nezakonitimi prehodi so se med vikendom soočili tudi policisti iz Policijske uprave Maribor, saj so obravnavali kar tri primere nezakonitega prehoda meje. V dveh primerih so policisti ugotovili, da so prijeti prečkali mejo tam, kjer ni določeno prehajanje meje. Zaradi tega je bil petim državljanom Slovenije in dvema državljanoma Hrvaške vročen plačilni nalog. Ormoški policisti so v Ormožu izsledili osebni avtomobil z italijanskimi registrskimi tablicami, ki ga je vozil italijanski državljan. Poleg njega so bili v vozilu še štirje sopotniki, eden izmed njih je bil državljan Italije, trije pa državljani Indije, ki so na nezakonit prečkali državno mejo. Policisti so pridržali Italijana in ju bodo tudi kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu, Indijci pa bodo vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Hana Murn

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Nov Golobov ‘mimostrel’ – še pred dnevi hvalil vitalnost Bidna

Premier Robert Golob je še pred nekaj dnevi hvalil...

Ne bo jim uspelo ustaviti preiskovanja energetskih poslov Roberta Goloba

Dlje časa smo lahko poslušali o obstoju sumov, da...

Podizvajalci vladajočih, ideološka vojska in udarna pest vladajoče levice

Slovenijo vodi "koalicija s civilno družbo". Predsednik vlade Robert...

Kako so zmerne sile pripeljale (skrajno) levico do zmage?

Razplet nedavnih predčasnih parlamentarnih volitev v Franciji, ki jih...