Praznični december na gradu Podsreda

Datum:

Grad Podsreda vabi na obisk tudi v zadnjem, praznično obarvanem mesecu. Vse do 23. decembra 2023 bo grad odprt po rednem urniku, to je od torka do nedelje, od 10. do 16. ure (grad je zaprt ob ponedeljkih).

Tudi med šolskimi počitnicami si bo grad mogoče ogledati, in sicer od srede, 27. decembra, do petka, 29. decembra, od 10. do 16. ure. Vrata gradu pa bodo zaprta 24., 25., 26. in 30. ter 31. decembra 2023.

Na gradu si lahko ogledate zanimive grajske prostore, različne razstave in zbirke za velike in male grajske raziskovalce in Središče za obiskovalce Kozjanskega parka ter Biosfernega območja Kozjansko in Obsotelje.

V odpiralnem času gradu se lahko podate na zanimivo družinsko pustolovščino Lov na zaklad na Gradu Podsreda.

Vabljeni, da obiščete grajsko trgovino lokalnih produktov, kjer so za vas pripravili darilne pakete lokalnih dobrot, da vam malce olajšajo nakup prazničnih darov za svoje najbližje. Lahko pa jih razveselite tudi z darilnimi boni za ogled gradu, grajski narezek, Lov na zaklad ali nočitev v naših sobah in apartmajih na gradu Podsreda.

Ob vikendih bo obiskovalce s svojo ponudbo razvajala tudi Grajska kavarna, ki bo odprta od 10. do 16. ure.

V tej praznični sezoni pa si lahko ustvarite tudi nepozabne spomine s prenočitvijo v sobah in apartmajih na gradu Podsreda, kjer vsak kotiček šepeta zgodbe o zgodovini. Rezervirajte svoj zimski »grajski« pobeg in uživajte v prazničnem oddihu na srednjeveškem gradu.

Še posebej vas na grad Podsreda vabijo v soboto, 16. decembra 2023, od 17. ure dalje, ko se bo na Gradu Podsreda odvijal drugi adventni sejem v nizu dogodkov projekta »DECEMBER V DOLINI SREDNJEVEŠKIH TRGOV«.

Prižgali bodo praznične lučke, pričakali grajskega Božička in se ob spremljavi praznične glasbe družili ob grajski praznični tržnici. Za nepozabne spomine z Božičkom bo poskrbela grajska fotografinja.

Iz Podsrede bo v sodelovanju s Turističnim društvom Podsreda organiziran tudi »nočni« pohod po Grajski poti do gradu Podsreda. Dobimo se na trgu Podsreda ob 16. uri, ne pozabite na svetilke.

December v dolini srednjeveških trgov poteka v Občini Kozje, in sicer v treh trgih: Kozje, Pilštanj in Podsreda. Dogodek organizira Turistično društvo Kozje v sodelovanju z Občino Kozje.

Lepo vabljeni na Grad PodsredaVeseli bodo vašega obiska!

Celjski glasnik

Sorodno

Zadnji prispevki

Golobičev dvorni norec športno prireditev izkoristil za politično manifestacijo

Nekdanji poslanec stranke Zares in medijski povratnik Franci Kek...

Sojenje: Mučenje otroka v pasjem boksu

Primer dvanajstletnega dečka, ki je bil zaprt v pasji...