Prebivalcev Obrežja in Središča ob Dravi nihče ni nič vprašal

Datum:

Vlada je danes sklenila, da se za potrebe nastanitve prosilcev za mednarodno zaščito organizirata izpostavi azilnega doma na območju nekdanjih mejnih prehodov Obrežje in Središče ob Dravi. 

Vlada je sprejela sklep, da se za potrebe nastanitve vlagateljev namere in prosilcev za mednarodno zaščito skladno z zakonom o mednarodni zaščiti na območju bivših mejnih prehodov Obrežje in Središče ob Dravi v objektih, s katerimi razpolaga Republika Slovenija, organizirata izpostavi azilnega doma. Kot so po seji vlade sporočili iz vladnega urada za komuniciranje, bo šlo za začasne nujne objekte za čas trajanja višje sile, vendar največ za tri leta, piše Siol.net. A prebivalcev teh dveh majhnih krajev ni nihče nič vprašal, niti se ni z njimi nihče srečal ali posvetoval.

Vas Obrežje v občini Brežice

Obrežje je obmejni kraj v občini Brežice s 354 prebivalci, Središče ob Dravi pa je malce večji kraj z 900 prebivalci. Ti se vsakodnevno srečujejo z ilegalnimi migranti. Pogosto se zgodi, da se z njimi srečujejo tudi v sosednjih vaseh. Razumljivo je torej, da na primer prebivalci vasi Obrežje ne bodo ostali brezbrižni, ko bodo imeli v tej vasici nastanjene tudi migrante.

Središče ob Dravi

Glede na to, da se je število nedovoljenih vstopov v Slovenijo v lanskem letu bistveno povečalo in da se posledično povečuje tudi število oseb, ki vložijo prošnjo za mednarodno zaščito, je nastanitev takih ilegalnih migrantov v tako majhnih krajih več kot velika neumnost.

e-maribor

Sorodno

Zadnji prispevki

Varnostni strokovnjak opozoril profesorja FDV, da trosi neresnice o Gazi

"Nekaj pomislekov ob Prebiličevim politiziranju. Genocid – primerjati Srebrenico...

Na prireditvi Vinska vigred peterica s pestmi nad kandidata SLS za evropskega poslanca

Sinoči je v Metliki na prireditvi Vinska vigred pet...

Združeni narodi prepolovili število žrtev med otroci v Gazi

Urad Združenih narodov za usklajevanje humanitarnih zadev OCHA, ki...

Franc Jager je slovenski podjetnik leta

Na 9. kongresu podjetništva so v petek v Portorožu...