Preden je ubil 39 ljudi, je naredil še ‘selfie’

Datum:

Posnetki kažejo, da je morilec, ki ga je poslala Islamska država, preden je v klubu v Istanbulu pobil 39 ljudi, naredil še nekaj ‘selfijev’ pred klubom Reina.

Terorist, ki je v priljubljenem klubu v Turčiji na silvestrovo ubil 39 ljudi, je pred svojim morilskim pohodom pred tem klubom naredil še nekaj selfijev. To so razkrile kamere pred vhodom v nekoč priljubljeni klub, ki je takoj po masakru zaprl svoja vrata.

Na omenjenih selfijih morilec nosi kapuco in se sprehaja po trgu Taksim v Istanbulu. Posnetki varnostnih kamer še razkrivajo, da je, preden je odšel v klub Reina, na avtomatu zamenjal gotovino.

Sicer pa je bilo v zvezi s tem napadom v Turčiji aretiranih že 12 ljudi, a morilca še niso prejeli. Domnevajo, da prihaja iz Kirgizistana. Turški podpredsednik vlade Numan Kurtulmus je sicer izjavil, da so pridobili prstne odtise morilca, turška policija pa trdi, da poznajo ime, državljanstvo in tudi njegove sodelavce v napadu, vendar pa ti podatki še niso bili javno objavljeni. Podatkov nočejo objaviti, saj se nočejo osramotiti, kot se je Nemčija, ki je identificirala napačnega napadalca na božični sejem v Berlinu.

M. S.

Sorodno

Zadnji prispevki

Odstopila vodja ameriške tajne službe

Vodja ameriške tajne službe Kimberly Cheatle je odstopila. Po...

Musk: “Moj sin je mrtev, ubil ga je virus prebujenstva”

Elon Musk je v nedavnem intervjuju delil osebno zgodbo...

Republikanski senator zahteva Bidnovo razrešitev

Republikanski senator Eric Schmitt je pozval vse člane Bidnovega...