Predsednik NSi Matej Tonin: “Po pravkar opravljenih pogovorih je jasno, da ima trenutna vlada trdnih 47 glasov v DZ!”

Datum:

Prvak NSi Matej Tonin je potem, ko so organi DeSUS izglasovali izstop iz koalicije Janeza Janše, prek Twitterja sporočil, da je po opravljenih pogovorih jasno, da ima trenutna vlada trdnih 47 glasov v DZ. Skupaj se bodo po njegovih navedbah posvetili zajezitvi covida-19, gospodarskemu okrevanju in okrepitvi zdravstva.

Predsednik NSi Matej Tonin se je vsem poslancem zahvalil za državotvoren pristop, “kljub izjemnim pritiskom”. Več o sestanku ni znanega. Po neuradnih informacijah pa so bili v četrtek, 17. decembra 2020 opravljeni številni pogovori s poslanskimi skupinami in posameznimi poslanci.

Svet stranke DeSUS, ki ga sestavlja okoli 60 članov, je v četrtek s 37 glasovi za in brez glasu proti izglasoval predlog za izstop iz vladne koalicije in podprl strankinega predsednika Karla Erjavca pri kandidaturi za mandatarja morebitne nove vlade. Dva ministra DeSUS sicer za zdaj ostajata v vladi, saj v stranki odločitev o njima prepuščajo premierju Janezu Janši.

Erjavec pričakuje, da bo odločitvam organov stranke sledila tudi poslanska skupina. A so iz slednje v minulih dneh prihajale informacije, da morda ne bodo sledili odločitvi organov stranke v tem primeru.

Erjavec se bo s poslansko skupino sešel v petek. S poslanci svoje stranke se bo v petek sestal tudi predsednik SMC Zdravko Počivalšek, ki jim bo predlagal nadaljnje sodelovanje v vladi s ciljem realizacije koalicijske pogodbe.

Sorodno

Zadnji prispevki

30 let pozneje: Zarota Depala vas

Nedavno se je predsednik SDS Janez Janša odzval na...

Grozljive posledice legalizacije evtanazije v Kanadi, ki prihajajo tudi k nam

Evtanazija in samomor s pomočjo sta sprva v Kanadi...

Milei Ukrajini predal helikopterja, ki ju je Argentina prejela od Rusije

Argentina je Ukrajini predala dva večnamenska helikopterja Mi-171E, ki...

Spelji se, Ursula!

Globalistične elite so prepričane, da najbolje vedo, kaj je...