Predsednik vlade Janez Janša je na ukrajinski televiziji nagovoril ukrajinski narod: Vaš boj je tudi naš boj

Datum:

“S tem ko branite svojo državo, branite svoje temeljne vrednote, ki so naše skupne, evropske in splošne temeljne vrednote!” so bile ene izmed besed predsednika vlade Janeza Janše v današnjem videonagovoru za ukrajinski narod, ki je bil predvajan na ukrajinskem TV 24 Kanalu. O nagovoru je na družbenem omrežju Twitter sporočila slovenska vlada. 

                   

V nadaljevanju objavljamo videonagovor predsednika vlade Janeza Janše ukrajinskemu narodu, ki je bil objavljen na ukrajinskem televizijskem 24 Kanalu., ki pokriva politiko, gospodarstvo, šport in slavne osebnosti. Postaja neprekinjeno oddaja v Ukrajini od leta 2006.

Ob krizni in nepredstavljivi situaciji, s katero se trenutno sooča Ukrajina in ukrajinski narod, je predsednik vlade Janez Janša s spodbudnimi besedami ukrajinskemu narodu želel vliti upanja in jim sporočiti, da se svet zaveda, da so na pravi strani zgodovine in da se borijo za pravično stvar.

V nadaljevanju je povedal, da ukrajinski narod še vedno pogumno brani svojo neodvisnost in svobodo države, kljub agresiji Kremlja in njegove neusmiljenosti, ob čemer se sklicuje na podobno situacijo, v kateri je bila Slovenija pred dobrimi 30. leti in da jih Slovenija ravno zaradi tega sliši in razume, “Če kdo, se Slovenci zavedamo težav, s katerimi se spopadate. V vojni za neodvisno Slovenijo leta 1991 smo prav tako morali poprijeti za vse razpoložljivo orožje in skupaj s civilno obrambo premagati sile, ki so ogrožale našo svobodo. Samo naše domoljubje in pogum sta bila vstopnici za mednarodno priznanje.”

Premier je v nagovoru poudaril, da so razumljeni in da to kar se dogaja, ni le njihov boj ampak je boj vseh nas, ki imamo skupne temeljne vrednote, hkrati pa se jim je tudi zahvalil, da se pogumno borijo za vizijo naše celine in svobodo in še enkrat ponudil svojo polno podporo za vstop Ukrajine v Evropsko unijo.

“Slava Ukrajini! Slava Ukraini!”, je zaključil predsednik vlade.

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki