[Prejeli smo] Moj najpomembnejši zapis, prosimo, preberite celega

Datum:

Dragi levi in desni volivci, v nedeljo je velik dan. Imamo referendum, ki je po mojem mnenju bolj pomemben kot volitve. Na volitvah smo izbirali ljudi, sedaj pa se odločamo, kako bomo živeli v prihodnosti. Zato vas, predvsem leve volivce, pozivam, da tokrat pozabimo na leve in desne in se zgolj racionalno odločimo, kaj je dobro za nas. In kdor bo ravnal tako, bo trikrat obkrožil odločen PROTI. Zakaj?

                   

Zakon o vladi
Slovenija ima kot ena najmanjših držav v Evropi že sedaj največ ministrstev. To pomeni predvsem dvoje: ogromne stroške in velika neučinkovitost, ker je potrebno ogromno usklajevanja. Novo ministrstvo ne pomeni samo novega ministra, ampak množico zaposlenih, svojo zgradbo, avtomobile, službena potovanja – skratka milijonski stroški, samo zato, da bomo zaposlili svoje (odslužene) kadre … naj vas spomnim: bilo je obdobje, ko smo imeli samo 13 ministrstev, zdaj naj bi jih bilo 20 in bomo imeli najbolj razsipno vlado v zgodovini. Teh ministrstev tudi nova vlada ne bo mogla ukiniti, ker delavcev v javni upravi ni mogoče odpustiti brez krivdnih razlogov, kvečjemu jih bodo morali prerazporediti … Za desetletja si bomo zapečatili potrošno državo. Kje bomo vzeli? Tam, kjer so že začeli: pri s. p., podjetnikih, kmetih, na koncu tudi pri delavcih in upokojencih, saj vsi prispevamo v državno blagajno.

Zakon o dolgotrajni oskrbi
17 let so ga pripravljale različne vlade, končno smo ga dobili in bo olajšal življenje naših ostarelih in njihovih svojcev, sedaj pa naj ga zavrnemo. Verjamem, da ima tudi pomanjkljivosti. Ampak, zakaj vse rušiti? Vsak pameten gospodar, direktor, minister … bo ohranil, kar je dobrega, in spremenil, nadgradil, kar se mu zdi pomanjkljivega. Če seveda ni politično zaslepljen in nestrpen. Tak ali podoben zakon bi pravzaprav že dolgo nazaj morala sprejeti levica, če bi bila žlahtna levica … Torej bomo glasovali proti samemu sebi!!!??? Nočemo, da država poskrbi za naše ostarele in njihove svojce, ampak bodo ostareli še naslednjih 17 let brez primerne zaščite?

Zakon o RTV
28 let je imela levica popoln nadzor nad RTV, sedaj, ko se je to prvič spremenilo, je potrebno razglasiti izredno stanje in zamenjati programski svet z neodvisnimi člani. Dragi moji, ne slepimo se: neodvisnih članov ni, žal, skoraj nikjer več. Gre enostavno za to, da utišamo še zadnjih “jebenih par” (kot je zapisal gospod Marcel), ki razmišljajo drugače. Si to res želimo???

Levi volivci: rotim vas, razmislite neobremenjeno, realno, uporabite zdravo kmečko pamet in ne nasedajte lažni propagandi, ki si želi podjarmiti prav vse veje oblasti in vse pore našega življenja. Kaj takega se še ni zgodilo v naši samostojnosti. Z glasom ZA boste dali trenutni vladi vedeti, da potrdimo popolnoma vse, kar predlagajo, tudi če v našo škodo, in da smo vodljivi kot ovce. To ji bo na široko odprlo vrata za nove in nove ukrepe, s katerimi bo omejevala ljudstvo in krepila svojo mrežo.

Dokažimo ji, da volivci vendarle znamo razmišljati s svojo glavo. Z glasom PROTI boste starostnikom in njihovim svojcem omogočili dostojno starost, omejili število ministrstev in brezmejno trošenje denarja in na RTV omogočili, da bomo imeli vsaj še “j…. par”, ki bodo kakšno novico osvetlili tudi z druge strani.

Desni volivci: ne bodite apatični in se množično udeležite referenduma, ker gre za vse nas, za našo boljšo prihodnost, za demokracijo. Aktivirajte vse svoje bližnje in delite to objavo, da bo dosegla čim več ljudi.

Zavedajte se: če boste v nedeljo glasovali “ZA”, to ne bo glas proti JJ, ampak glas proti samemu sebi! Vprašani bomo, če se s predlogi strinjamo, in če se bomo res strinjali, dajemo vladi neomejen mandat za razsipno državo in popolno kontrolo nad mediji, sebi pa odvzemamo pravice do boljše oskrbe starostnikov.

Si to res želimo???

Matjaž Pavlin, Moja Dolenjska

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Žensko v francoskem safari parku hudo pogrizli volkovi

Iz Francije se je razširila vest, da je ena...

Slovenska “feministična zunanja politika” na preizkusu – se bodo zavzeli za afganistanske ženske

Združeni narodi pripravljajo posebno konferenco posvečeno Afganistanu, na kateri...

So volivci res nagradili Goloba za poraz na volitvah?

Volivci Gibanje Svoboda, še isti mesec, po hudem porazu...