Preprosta matematika: Biden dobil kar 13 milijonov glasov več, kot pa je registriranih volivcev!

Datum:

Po uradnih statističnih podatkih, je nekdanjemu ameriškemu podpredsedniku Jou Bidnu na predsedniških volitvah 2020 uspelo nekaj, kar bi lahko opisali kot skoraj nemogoče. Ameriškega predsednika Donalda Trumpa je Biden premagal v zgolj 17 odstotkih vseh okrožjih, izgubil je glasove črnske in hispanske skupnosti, izgubil v kar 18 od 19 tako imenovanih okrožjih znanilcih, katerih rezultati že več desetletij veljajo za natančne napovedovalce zmagovalcev ameriških volitev in izgubil ključne države kot so Ohio, Florida in Iowa. Ob tem so demokrati ostali še brez 27 od 27-ih mest v kongresu, ki so veljala za neodločena, Biden pa je ob vseh teh neverjetnih dosežkih uspel zbrati rekordno število glasov.

                   

Po poročanju Washington Posta je bila volilna udeležba na ameriških predsedniških volitvah, 3. novembra 2020, najvišja v več kot stotih letih ameriške zgodovine. A če je Washington Post 5. novembra 2020 poročal o volilni udeležbi, ki je znašala 66,2 odstotka, je bila mesec dni kasneje po trditvah New York Times še višja, znašala je 66,8 odstotkov.

Tu pa nastopijo težave. Številke se namreč po poročanju Gateway Pundit enostavno ne izidejo. V ZDA je okoli 213,8 milijonov registriranih volivcev. Če je bila volilna udeležba 66,2 odstotna, potem je volilo 140,3 milijonov volivcev.

https://twitter.com/KanekoaTheGreat/status/1340180468239503361

Ameriški predsednik Donald Trump je na volitvah dobil več kot 74 milijone glasov. Nekdanji ameriški podpredsednik Joe Biden naj bi dobil več kot 81 milijonov glasov. Če ti dve številki seštejemo, dobimo 155 milijonov glasovnic, kar pa je 15 milijonov glasovnic več, kot bi jih smelo biti glede na volilno udeležbo.

Obstajata dve možnosti. Ali je več milijonov glasovnic nelegalnih, ali pa cel svet, vključno z Bidnu naklonjenimi liberalnimi viri, ne zna šteti. Kajti, če bi glasovalo 155 milijonov registriranih volivcev, bi to pomenilo, da je bila udeležba na zadnjih ameriških predsedniških volitvah ne 66,2 ali 66,8-odstotna, temveč 72,5 odstototna.

Vsem trditvam demokratov navkljub, številke ne lažejo. A če kaj, ravno te številke pojasnijo, kako je mogoče, da je Biden izgubil v kar 83 odstotkih vseh okrožij, izgubil glasove hispanske in črnske skupnosti, izgubil več ključnih držav a na koncu vseeno končal kot “zmagovalec”. Z milijoni fantomskih nelegalnih glasov je vse mogoče.

Številke registriranih volivcev v posamezni zvezni državi in volilno udeležbo na zadnjih ameriških predsedniških volitvah lahko najdete TUKAJ. Na povezavi TUKAJ pa najdete številke, o volilni udeležbi 4. novembra 2020.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Na tekmi s Srbijo se bo srečala balkanska naveza Vučić, Golob in Janković

Ob robu evropskega nogometnega prvenstva in pred četrtkovo tekmo...

Zgodba dveh digitalnih Slovenij

Prejšnji minister za digitalno preobrazbo v Janševi vladi je...

Miran Videtič: “Sile, ki težijo k spremembi smeri EPP-ja, bi znale uspeti!”

"Skratka, nekaj se bo dogajalo, čuti se neka napetost...

Ustvarjalna svoboda, ne izključevanje – upanje za vse

Za nami so evropske volitve, v katerih smo se...