Prevc drugi v Lillehammerju

Datum:

Na tretji tekmi smučarjev skakalcev v letošnji sezoni je Peter Prevc še drugič končal na drugem mestu. Do točk so prišli še Domen Prevc, Kranjec in Tepeš. Še drugič v dveh dneh je zmagal domačin Kenneth Gangnes.

Peter Prevc je po prvi seriji za Norvežanom Kennethom Gangnesom zaostajal za pičle tri desetinke. Ko je starejši izmed bratov v drugi seriji skočil 100,5 metrov, se je zdelo, da bi domačega junaka lahko premagal, a je Norvežan v drugem skoku svojo prednost še povečal in zmagal še drugič v dveh dneh. Tretji je bil še en Norvežan Johann Andre Forfang.

V finalu smo imeli še tri predstavnike
Domen Prevc, 19. po prvi seriji, je v drugo skočil 100 metrov in napredoval za sedem mest ter tako končal na 12. mestu. Do točk sta prišla še Jurij Tepeš (26. mesto) in Robert Kranjec (30.). Kot edini izmed Slovencev se v finale ni uspel uvrstiti Anže Lenišek, ki je finale zgrešil le za las in končal na 31. mestu. Edini, ki se ni uspel uvrstiti na glavno tekmo, je bil Anže Semenič, ki je obstal že v kvalifikacijah.

Prevc v skupnem seštevku tretji
Po včerajšnjem nekoliko slabšem rezultatu se je Peter Prevc spet zavihtel med najboljše tri v skupnem seštevku svetovnega pokala. Rumeno majico bo še naprej nosil vodilni Nemec Severin Freund (205 točk), ki ima pred današnjim zmagovalcem Gangnesom zgolj točko prednosti (204). Na tretje mesto se je z današnjim drugim mestom zavihtel Peter Prevc, ki ima 184 točk. Drugi najboljši Slovenec je mladi 16-letni Domen Prevc, ki je s 86 točkami na skupnem desetem mestu. Naslednja tekma je na sporedu v soboto, ko se skakalci zberejo v ruskem Nižnem Tagilu.

R. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

Evroposlanci: Vnovična izvolitev von der Leynove je zamujena zgodovinska priložnost!

Evroposlance iz vrst SDS smo povprašali, kaj menijo o...

Slovenske železnice po številu zaposlenih prekašajo celo ameriški Amtrak

Gospodarnost in učinkovitost investicij Slovenskih železnic je pod drobnogledom,...

Ameriški intelektualec: “Podporo Trumpu generira strah pred komunizmom”

Ameriški matematik, investitor in javni intelektualec dr. Eric Weinstein...