Profesor iz Oxforda: Pomoč migrantom v lokalnem okolju 135-krat cenejša od pomoči na Zahodu!

Datum:

Profesor iz Oxforda Paul Collier opozarja, da bi lahko države na Zahodu veliko prihranile, če bi migrantom pomagale v njihovem domačem okolju. Namreč, za isto vsoto, ki jo doma namenijo za pomoč migrantu, bi lahko v njihovem lokalnem okolju pomagale več kot sto migrantom.

                   

Collier je o tem spregovoril na eni izmed konferenc na Danskem, kjer je zavrnil idejo, da bi Evropa morala sprejemati migrante. “Porabimo 135 ameriških dolarjev za vsako osebo, ki se samo pojavi tukaj, v njihovem lokalnem okolju pa bi porabili le dolar na osebo,” je dejal glede migrantov, ki prihajajo v Evropo in dodal, da so migranti, ki ostajajo doma, velikokrat bolj šibki in v večji stiski kot tisti, ki prispejo v Evropo, saj pot precej stane.

Paul Collier (Foto: YouTube)

Večina migrantov prihaja iz varnih držav
“Skoraj vsak prišlek v Evropo prihaja iz držav, kjer njihovo življenje ni bilo ogroženo, zato je ideja, da ima ta skupina ljudi veliko potrebo po pomoči, povsem neodgovorna in predstavlja rezultat intelektualne lenobe,” je dejal Collier, profesor ekonomije in direktor Centra za študije afriških gospodarstev na Univerzi Oxford.

Fotografija je simbolična. (Foto: epa)

N. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Slovenska nogometna reprezentanca prvič v zgodovini v osmino finala velikih prvenstev

Slovenska nogometna reprezentanca se je prvič v zgodovini uvrstila...

[Video] Množična udeležba na tradicionalnem praznovanju dneva državnosti na Polževem

Občina Ivančna Gorica je skupaj s soorganizatorji ob dnevu...

Moskva blokirala dostop do Nova24TV in Demokracije

Rusija je blokirala dostop do 81 medijev držav članic...