Ideološko ugrabljena institucija: Tako RTV promovira ideologe levice

Datum:

RTV je spet prekosila samo sebe pri propagandi glavnega ideologa ekonomije z levice, kateremu se med drugim zdi sistem samoupravljanja našega prejšnjega režima neverjetna izkušnja za cel svet. Po njegovih besedah je šlo za zgodbo o uspehu, ki je bila pred svojim časom. Glede na te besede, je verjetno še sreča, da je v ključnem trenutku vrgel puško v koruzo in odstopil z mesta finančnega ministra. Mešanica populistične instant ekonomije in pop filozofije – Janis Varufakis je debatiral s Slavojem Žižkom o krizi kapitalizma in vrednot – za to pa v kapitalistični maniri tudi pokasiral prav lep in prav nič fiktiven denar.

                   

Mnogi se sprašujejo, zakaj se že končno ne sproži spremembe RTV zakona oziroma razpiše posvetovalni referendum. Uporabnik družabnega omrežja je v ta namen celo predlagal vprašanje: “Ali ste za to, da se obvezni RTV prispevek ukine in najde nadomesten način financiranja ter reformira RTV v stroškovno učinkovitejšo in informacijsko nevtralno javno ustanovo”? Javna televizija je namreč le še propagandni stroj levice, česar se niti več ne trudijo prikriti. “Žal je za povprečni intelektualni domet na RTV Slovenija tudi Varufakis presežek. Središčna vrednotna točka ustanove, ki slovenske davkoplačevalce stane letno preko 100 milijonov evrov, se je ustalila na levem ekstremu med stranko Levica in stranko SD. Ideološko ugrabljena institucija,” pa je komentiral predsednik vlade Janez Janša.

Pred dnevi je v prenovljeni Cukrarni potekal pogovor med našim zvezdniškim filozofom Slavojem Žižkom in nekdanjim grškim finančnim ministrom Janisem Varufakisom, portal MMC je na to temo v enem samem dnevu pripravil kar dva prispevka, ekonomista so gostili tudi v Odmevih. Za ekonomista radikalne levice so hvalospevno zapisali, da gre za človeka, ki si je pridobil sloves Tistega, ki se je postavil proti trojki. No, trojki se je izognila tudi Alenka Bratušek oziroma je oblikovala kar svojo – pa vemo, da se je končalo precej klavrno. Sanacija bančnega sistema velja za enega glavnih grehov njene vlade, Bratuškova sicer vztraja, da je bila zadolžitev nujna za to, da smo lahko pri nas ohranili življenjskih standard državljanov. Varufakis pa je v ključnem trenutku očitno spoznal, do kam sežejo njegove sposobnosti in po Šarčevsko vrgel puško v koruzo.

RTV poroča v tonu jasne levičarske agende
“Klasični kapitalizem je nadomestil novi družbeni model, ki ni socializem in ki zahteva nove strategije boja. Žal pa ravno na levici moje teze ne želijo slišati, z vso srditostjo jim nasprotujejo, je dejal Janis Varufakis in požel bučen aplavz občinstva,” so zapisali na portalu MMC in s tem verjetno hoteli nakazati, da se javnost strinja s tem, da je kapitalizem očitno slab, če je razpadel kar sam od sebe. Na tem mestu se jasno vidi agenda medija, ki naj bi bil pri poročanju nevtralen. Zamolčali so namreč, da je Varufakis pravzaprav rekel, da je kapitalizem zamenjal sistem, ki je še precej slabši od socializma, poleg tega pa v resnici sploh ni požel bučnega aplavza. Smeh in aplavz v dvorani je požel šele Žižek, ko je prevzel besedo in komentiral v svoji lastni maniri – ki njegovo občinsko seveda praviloma zabava.

Na MMC-ju so v nadaljevanju napisali, da so bili  premisa pogovora, h kateri sta se govorca vselej vračala, svoboda, neodvisnost in nadzor nad življenjem tako posameznika kot družbe ali države. “Ali obstaja rešitev za godljo, v kateri smo se znašli,”  so se spraševali, saj so se prav gotovo našli v tej zgodbi. Svoboda, neodvisnost in tako naprej so namreč rdeča nit tako protivladnih in proticepilskih protestov, kot tudi rdeča nit poročanja njihovih podpornikov, med katerimi so prav gotovo večinski mediji, z RTV-jem vred.

Ekonomist radikalne levice Janis Varufakis  je za Odmeve med drugim povedal, da je nemogoče, da bi se začela nova gospodarska kriza, saj se prejšnja še ni končala. Je nova stopnja krize, ki se je začela leta 2008 na Wall Streetu, s tem da bo ta kriza prizadela najšibkejše člane družbe, ki že leta trpijo zaradi slabšanja življenjskih razmer. Po njegovem se je kapitalizem že sesedel sam vase, srednji družbeni razred se krči, vse več ljudi živi na pragu revščine, korporacije pa še bolj bogatijo. Med drugim naj bi šlo za nekakšen tehnološki fevdalizem. Razlike med bogatimi in revnimi je še dodatno ohromila epidemija, predvsem tako, da so bogati postali še bogatejši. Sam se verjetno šteje med slednje, pa čeprav se prodaja pod drugačno znamko.

Janis Varufakis je vrgel puško v koruzo
Janis Varufakis je leta 2015 presenetljivo odstopil s položaja finančnega ministra, pa čeprav se je referendum izšel njemu v prid – grški volivci so na referendumu namreč prepričljivo zavrnili pogoje mednarodnih upnikov. Kot razlog odstopa je navedel “željo” nekaterih članov evrske skupine oziroma da bi takratnemu grškemu premierju Aleksisu Ciprasu olajšal dosego novega sporazuma. Lahko bi torej rekli, da je nekako vrgel puško v koruzo – kot imajo levičarji navado, kadar se razmere zaostrijo. Varufakis pri nekaterih evropskih politikih ni bil ravno najbolj priljubljen, imeli so ga za ekscentričnega marksista. Varčevanje, ki so ga “vsilili” Grčiji, je takrat primerjal s fiskalnim mučenjem, ko so pogajanja Grčije z upniki propadla, pa je tudi ostro kritiziral vodenje EU. Varufakis je sicer tudi eden tistih, ki nekaj govori, dela pa povsem drugo. Odraščal je v precej premožni družini in se šolal na prestižnih šolah. Pred kratkim je poudaril, da je bil denar že od nekdaj fiktiven – vendar pa se vstopnice za njegov nastop v Sloveniji prav gotovo ni dalo kupiti s tem namišljenim denarjem. 

Sara Bertoncelj

Sorodno

Zadnji prispevki

Kulturni boj je zadnja “deviza” levice

"S tem bi radi na plano potegnili devizo, ki...

Prepoved Airbnb bo stanovanjsko krizo še poglobila

Kot smo že pisali tukaj, je stranka Levica glavni...

Za samopromocijo bi tudi lagal

Kako daleč gre lahko posameznik za pridobivanje "všečkov", slave...

Ali so partizani osamosvojitelji? Malo morgen!

Predsednica države Nataša Pirc Musar je ob dnevu državnosti...