Ptuj: Odpovedan program prižiga lučk zaradi slabega vremena

Datum:

Zaradi napovedanega slabega vremena je organizacijski odbor odpovedal program prižiga lučk, ki je bil 1. decembra načrtovan v najstarejšem slovenskem mestu Ptuj. Kljub odpovedi dogodka bodo lučke na ta dan zvečer v mestu prižgane.

Z začetkom prazničnih aktivnosti se bo Ptuj prelevil v čarobno prizorišče. Pričetek ptujske pravljice, bogatega in raznolikega programa, je prestavljen na nedeljo, 3. decembra. Ob 17. uri bo na pravljičnem mestnem trgu otvoritveni koncert Davida Matićija.

Obiskovalci bodo lahko uživali v številnih aktivnostih, vključno z obiskom Božičkove pisarne, animacijami za otroke z ECI PECI kreativnim gledališčem, drsanjem na pravljičnem drsališču in vožnji na pravljičnem vrtiljaku. Praznični sejem bo ponujal izdelke lokalnih ustvarjalcev, idealne za darila, ter okrepčilo v praznično okrašenih hiškah.

Ptujčani za Ptuj: slogan letošnje ptujske pravljice
Letošnja ptujska pravljica poteka pod sloganom “Ptujčani za Ptuj”, s poudarkom na kulturi, umetnosti in ustvarjalnosti lokalnih glasbenikov in izvajalcev. Program bo obogaten z nastopi lokalnih umetnikov, ki bodo obiskovalcem nudili pristno doživetje mesta in njegovih pravljičnih zimskih čarov.

Raznolike decembrske aktivnosti
Poleg ptujske pravljice bo decembra še več dogodkov, vključno z različnimi predstavami, razstavami, koncertnimi večeri in praznično kulinariko. Celoten nabor dogodkov je na voljo na spletni strani “Decembrski koledar doživetij”.

Prižig lučk, ptujsko pravljico in silvestrovanje organizira Zavod za turizem Ptuj v sodelovanju z Mestno občino Ptuj in Javnimi službami Ptuj. Glavni pokrovitelj dogodka je Zavarovalnica Triglav. Meščani in obiskovalci so toplo vabljeni, da se pridružijo tem čarobnim decembrskim doživetjem v najstarejšem slovenskem mestu in se prepustijo njegovi očarljivi praznični atmosferi.

Spodnje Podravje

Sorodno

Zadnji prispevki

So latvijski Muzej okupacije poškodovali ruski agenti?

"V noči na 28. februar je neznanec odvrgel molotovko...

Gre Svoboda po poti SD? Leto je končala z 868 tisočaki minusa in upadanjem članstva

Gibanje Svoboda v finančnem smislu postaja vse bolj podobno...

SDS: Vlada naj uskladi pokojnine, ker je upokojence spet prikrajšala

"Po skoraj dveh letih vladanja Gibanja Svoboda, Socialnih demokratov...