Putin trdi, da je njegova dolžnost ustaviti gejevske poroke, da bodo imeli ljudje več otrok

Datum:

Ruski predsednik Vladimir Putin trdi, da je njegova dolžnost pri poskusu krepitve družine – ustaviti poroke med geji, saj istospolni pari “ne bodo prinesli nobenih otrok”.

                   

V seriji intervjujev, pod katere je podpisan ameriški filmski režiser Oliver Stone, je Putin pojasnil svoje stališče do istospolnih zvez in izrazil prepričanje, da se zavzema za “ohranitev tradicionalnih vrednot”. Dejal je: “Kot voditelj države lahko povem, da menim, da je moja dolžnost podpirati tradicionalne in družinske vrednote. Ampak zakaj tako? Ker istospolne poroke ne bodo prinesle nobenih otrok. Bog je odločil in skrbeti moramo za rodnost v naši državi. Moramo okrepiti družine. To pa ne pomeni, da bi morala biti proti komurkoli uvedena preganjanja.”

Putin je tudi prepričan, da je za otroke bolje, da odrastejo v tradicionalnih gospodinjstvih. “Ne morem reči, da bi naša javnost pozdravila posvojitve otrok za geje. Po mojem mnenju bo imel otrok svobodnejšo izbiro, ko postane odrasla oseba, če odrašča v tradicionalni družni.”

V Rusiji je homoseksualcem mnogo bolje kot v muslimanskih državah
Ruski predsednik je tudi vztrajal, da se geji v njegovi državi ne soočajo s preganjanjem in zatrdil, da je Rusija precej liberalna. “Pri nas ni tako kot v nekaterih muslimanskih državah, ko homoseksualce doleti smrtna kazen. Nimamo omejitev ali nadlegovanja na podlagi spola. Še več, mnogi ljudje izrecno govorijo o svoji netradicionalni spolni usmerjenosti. Z njimi krepimo odnose in mnogi od njih so dosegli izjemne rezultate v svoji dejavnosti … So celo dobitniki državnih priznanj in odlikovanj za svoje dosežke.”

Putin pa je sporni državni zakon, ki prepoveduje razširjanje propagande o homoseksualnosti mladoletnikom, branil z besedami: “Razlaga za ta zakon je otrokom zagotoviti priložnost, da odrastejo, ne da bi to vplivalo na njihovo zavest.”

Marjanca Scheicher

Sorodno

Zadnji prispevki