Rada ima dogodke z rdečo zvezdo: To je morebitna nova ministrica za razvoj in kohezijo!

Datum:

Po petkovem nenadnem odstopu Iztoka Puriča z mesta ministra za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je slišati, da bo Stranka Alenke Bratušek na izpraznjeno mesto predlagala Sanjo Ajanović Hovnik.

Ta bo že tretja ministrica trenutne Stranke Alenke Bratušek na čelu ministrstva za razvoj v vladi Marjana Šarca, katere prvo leto delovanja je minilo šele pred dnevi, 13. septembra.

Purič, ki je veljal v času “direktorovanja” v JGZ Brdo za človeka, s katerim si je bila takratna predsednica upravnega odbora javnega zavoda Alenka Bratušek izjemno blizu, je odstopil po sporočilu, ki so ga posredovali iz stranke SAB. Predsednica in najbrž bivša prijateljica pa naj bi ga odslovila, ker je dan prej na vladnem zasedanju glasoval proti njej.

Sanja Ajanović Hovnik je sicer zaposlena v resorju, ki naj bi ga po trenutnih informacijah vodila, a šele manj kot leto dni, od lanskega oktobra, ko je očitno tja prišla pod ministrovanjem še enega vidnega člana SAB, ministra Marka Bandellija. Ta je moral položaj zapustiti konec lanskega leta.

 

Sodeč po zaposlitvah, s katerimi se je pohvalila na Facebooku, je Sanja Ajanović Hovnik doslej službeno kolobarila tam, kjer kadruje Alenka Bratušek. V Službo Vlade RS za razvoj in kohezijsko politiko je namreč prišla iz urada zagovornika načela enakosti, ki ga vodi še en strankarski podložnik Alenke Bratušek – Miha Lobnik.

Lobnik je na listi Alenke Bratušek kandidiral leta 2014, ko se je lista sicer imenovala ZAAB, Zavezništvo Alenke Bratušek. Na volitvah je, kar je mogoče razbrati iz razpredelnica, ki jo je objavila Državna volilna komisija (DVK), pogorel.

Morebitna nova ministrica velja za osebo, izjemno poslušno Alenki Bratušek.

Sanja in Alenka letos v Dražgošah. Med njima je sicer Purič, Bandelli pa je bil 13. januarja že “out”.

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

Komu je nevaren Janez Janša?

Delovna novinarja sta v skrajno enoumni levičarski debati o...

SB Novo mesto: Zaradi izbruha covida obiski na nekaterih oddelkih niso dovoljeni

Vodstvo novomeške splošne bolnišnice je objavilo, da zaradi izbruha...

Ministrica Vrečko za vodenje NUK imenovala družinskega prijatelja, ki ne izpolnjuje pogojev

Vlada Roberta Goloba nadaljuje s političnim nastavljanjem kadrov na...