Razkrivamo, kdo bo nosilka liste Gibanja Svoboda za Evropski parlament

Datum:

Tina Gaber naj bi postala nosilka liste Gibanja Svoboda na volitvah v Evropski parlament. Če bo izvoljena, bo prejemala skoraj 15 tisoč evrov mesečne plače.

Pred dnevi so v vodstvu Gibanja Svoboda potrdili listo sedmih kandidatov za evropske poslance, a imen še niso razkrili javnosti.

Se je pa neuradno izvedelo, da so med njimi Tamara Vonta, Uroš Brežan, Irena Joveva, Klemen Grošelj, Matej Grah, Maša Kociper in Aleksander Merlo.

Golob in Gabrova osvajata Bruselj
Zakaj so pustili dve mesti prazni, sprva ni bilo jasno. Se je pa kasneje izvedelo, da je eno mesto predsednik stranke Robert Golob prihranil za prav posebno osebo – svojo partnerico Tino Gaber. Še več, Gabrova naj bi postala prav nosilka liste Gibanja Svoboda.

Predsednik vlade Robert Golob s svojo partnerico Tino Gaber (Vir: STA)

Tina Gaber v zadnjih dveh ni bila zgolj premierjeva partnerica, temveč je opravljala aktivno vlogo pri nastanku zakonodaje, hodila je na sestanke vlade in bila imenovana v različne delovne skupine. A to očitno ni zadostilo njenim ambicijam. Če bo izvoljena za evropsko poslanko in bo Golob premiersko mesto zamenjal za komisarsko, bosta skupaj “obvladovala” še evropsko prestolnico. Kot smo izvedeli, naj bi par že iskal novo vilo v Bruslju.

Kandidatna lista bo dokončno potrjena 6. aprila na Zbiljah, kjer bo imela stranka veliki Festival svobode.

C. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

Jenull nevarno situacijo z migranti izkoristil za norčevanje iz mladih deklet

Čeprav je celo policija potrdila novico o tem, da...

Humanitarec, ki je kolesaril proti Janševi vladi, danes vidno razočaran …

Da je vedno več tistih, ki so razočarani nad...

Ko se zakulisna politična moč seli iz Murgel na ljubljanski Magistrat in …

Sobotni maratonski kongres Socialnih demokratov (beri nekdanjih komunistov) v...