Razkrivamo: Kot v ameriškem filmu – policija je dr. Michela Stephana v drzni akciji aretirala v gozdu pri Ljubljani, ko sta s plačanim morilcem iz Irana preizkušala orožje!

Datum:

Danes nadaljujemo zgodbo o libanonskem kemiku Michelu Stephanu, ki je že več tednov v priporu na Povšetovi v Ljubljani, ker je naročil umor znanega uslužbenca Kemijskega inštituta, dr. Janeza Plavca, kar smo pred dnevi prvi poročali prav na Novi24TV. Stephan, ki je v Slovenijo prvič prišel leta 2001, je za umor po naših zanesljivih informacijah najel iranskega državljana. Obljubljeno plačilo za umor je bilo 25 tisoč evrov, vendar je naročnik potencialnemu izvajalcu že vnaprej izplačal manjši del dogovorjenega zneska, naši viri pravijo, da nekaj več kot 3000 evrov. Toda Stephan je bil tisti, ki je dlje časa zasledoval dr. Plavca in ga skrivaje večkrat fotografiral. Irancu je priskrbel tudi fotografije Plavčeve hiše in okolice. Stephan je tudi natančno preučil, v katerih krogih se s svojo družino giblje dr. Plavec in nato izdelal temeljit načrt likvidacije. Umor je bil naročen za 26. oktobra letos, a so mu prej na sled prišli policisti, zato je načrt propadel.

Od zanesljivih virov smo izvedeli, da je libanonski migrant, ki je sicer iz kemije doktoriral v Parizu, preden je prišel v Slovenijo na povabilo uslužbenke Kemijskega inštituta, poskrbel tudi za orožje, ki sta ga s potencialnim eksekutorjem preizkusila v okolici Ljubljane, kjer je nato prišlo tudi do aretacije. Izvedeli smo, da se je Iranec vmes namreč odločil, da pri umoru vendarle ne bo sodeloval in je naročilo umora tudi naznanil slovenski policiji.

Policija je z odredbo sodišča za Michela Stephana kmalu zatem odredila posebne operativne metode in sredstva, zato ga je specialna policijska enota tudi zajela, ko sta z Irancem v gozdu v okolici Ljubljane nameravala preizkusiti orožje. Policija je nad Stephanom že nekaj časa izvajala prisluhe, preden so specialci dejansko posredovali.

Za umor dr. Janeza Plavca drugo orožje kot za umor dr. Janka Jamnika
Po naših informacijah sicer orožje ni bilo isto, kot je bilo uporabljeno pri umoru dr. Janka Jamnika decembra leta 2014. Že pred dnevi smo razkrili, da je bil Stephan sicer tudi med osumljenci za umor, ki je pretresel slovensko javnost in zaradi katerega že slaba tri leta v zaporu ždi dr. Milko Novič, za katerega se ugiba, da je nedolžen in zgolj žrtev spletk v ozadju. Pa tudi nesposobnega slovenskega sodstva, saj so Noviča obsodili brez trdnih dokazov na podlagi obtožnice, ki jo je spisala zloglasna tožilka Blanka Žgajnar.

Foto: Nova24TV. Dosje Milko Novič. Ali se za umorom dr. Jamnika v resnici skrivajo drugi ljudje?

Stephan sicer kriminalistom, v nasprotju z drugimi osumljenci, ni dovolil postopka zavarovanja sledi, ki nastanejo po streljanju, nato pa mu je alibi zagotovila ena izmed sodelavk na Kemijskem inštitutu. Po najnovejših informacijah pa naj vendarle ne bi šlo za Barbaro Mohar.

Zakaj je dr. Stephan za neuspelo likvidacijo dr. Janeza Plavca najel iranskega državljana, sicer ostaja neznanka, a se same od sebe ponujajo tudi vzporednice s pranjem denarja v Novi Ljubljanski banki v letih od 2008 do 2010, ko je bila oprana milijarda evrov iranskega denarja, v tistem času pa je bil Iran glavni financer islamskega terorizma v svetu.

Luka Svetina

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Tina Gaber kljub Golobovim zagotovilom promovirala drago restavracijo

Spremljevalka predsednika vlade Tina Gaber je pričela znova oglaševati...