fbpx

Golob s koalicijo za pet dodatnih ministrstev, s katerimi plačuje združitev z LMŠ in SAB

Vlada Roberta Goloba (Fotomontaža: Demokracija/STA)

Kako prepričati ljudstvo, da na referendumih podpre rekordno povišanje števila ministrstev v vladi iz 14 na 19, hitro menjavo celotnega vodstva RTV Slovenija in prestavitev v daljno prihodnost ukrepov za dodatno skrb za starejše prejšnje vlade Janeza Janše, se je premier Robert Golob posvetoval s koalicijskimi poslanci in ministri na Brdu pri Kranju.

Pri povečevanju vlade je nova vladna koalicija ambiciozna, po številu ministrstev bi postavili absoluten rekord, kar imamo po nastanku lastne države novo ustavo. Grafično je načrt, kako bi si Robert Golob v primerjavi s prejšnjimi premieri okrepil vlado, takšen:

Ker so koalicijski propagandisti medije in celo del opozicije zadnje mesece prepričali, da število ministrstev povečujejo le za tri, objavljam primerjalni spisek ministrstev kot so bili v zadnjih mandatih vlad in ki ga predlaga koalicija Gibanja Svobode, Levice in SD. Trditev, da bomo dobili le tri dodatna ministrstva, je neresnica. Ker jo ponavljajo kljub opozorilo, da ni res, pa laž:

Na referendumu bomo odločali o ustanovitvi petih dodatnih ministrstev: 1. za naravne vire in prostor, 2. za kohezijo in regionalni razvoj, 3. za digitalno preobrazbo, 4. za solidarno prihodnost in 5. za visoko šolstvo, znanost in inovacije

Posvet poslancev in ministrov bo danes še o energetski draginji, izpolnjevanju koalicijske pogodbe in drugih načrtih koalicije. V soboto, tik pred nedeljskimi volitvami predsednika republike, pa bo še 4. redni kongres stranke Gibanje Svoboda v Mariboru, kjer se bodo seznanili z združitvenimi aktivnostmi Gibanja Svoboda z Listo Marjana Šarca in Stranko Alenke Bratušek. Povečanje števila ministrstev je s tem združevanjem strank povezano, saj je del dodatnih funkcij načrtovan prav za politike LMŠ in SAB. Združujočim se strankam bo Golob na kongresu predstavil še, kako poteka kampanja za lokalne volitve in za referendume, ki bodo 27. novembra 2022.

Peter Jančič, Spletni časopis