[Referendum] Že danes lahko oddate glas PROTI vladnim zakonom, ki uničujejo starostnike, medije in javne finance

Datum:

V nedeljo, 27. novembra 2022, bo potekalo glasovanje o treh zakonodajnih referendumih, in sicer o noveli Zakona o vladi (ZVRS-J), noveli Zakona o dolgotrajni oskrbi (ZDOsk-A) in noveli Zakona o Radioteleviziji Slovenija (ZRTVS-1B). Če vam je mar za prihodnost Slovenije, se boste udeležili že predčasnega glasovanja, ki bo 22., 23. in 24. novembra, od 7. do 19. ure, na voliščih za predčasno glasovanje.

                   

Vlogo za druge načine glasovanja je mogoče oddati prek portala eUprava.

3-krat PROTI

Spomnimo. V nedeljo se Slovenija še zadnjič v volilnem superletu odpravlja na volitve. Te bodo celo pomembneješ od vseh dosedanjih, čeprav se komu zdijo trivialne. Referendum je ena od oblik neposredne demokracije, ki prav vsem volilnim upravičencem omogoča, da lahko izrazijo mnenje o podanem vprašanju. To je pomembno še posebej takrat, ko oblast zaradi zagotovljene udobne večine v parlamentu sprejema zakone, ki so državljankam in državljanom v škodo. 27. novembra se bo tako na referendumu odločalo o usodi škodljivih zakonov Golobove vlade, katerih namen je politizacija javne RTV Slovenija, ukinitev dolgotrajne oskrbe in bohotenje birokracije.

V času draginje želi vlada Roberta Goloba ustanoviti še tri ministrstva, ki predstavljajo dodatne stroške. Mišljeni so namreč trije dodatni ministri, trije novi kabineti, novi prostori in dodatne zaposlite. Več kot očitno je, da se s tem ljudem jemlje, na drugi strani pa se gre vlada Republike Slovenije razkošje. Na drugi strani pa želi vlada jemati ostarelim in si povsem podrediti javno RTV Slovenija, da bi jo pretvorili v nekakšno vladno trobilo, kjer ne bo prostora za kritični glas.

Kot smo poročali, vlada trdi, da ni denarja za izvrševanje Janševega zakona o dolgotrajni oskrbi, na drugi strani pa se je našlo več kot 70 milijonov evrov za oskrbo migrantov, pa tudi za dodatna ministrstva bodo nabrali dovolj sredstev. Da jim bodo takšni manevri uspevali brez potrebne medijske kritike, morajo osvojiti še zadnjo trdnjavo MSM medijev – RTV Slovenija, ki bi jo z novim zakonom obglavili in tam prek sebi zveste t. i. “civilne družbe” postavili svoje vojake, ki seveda nikoli ne bi poročali proti vladi.

27. november je torej odločilni datum, ko se bo odločalo o usodi slovenskih starostnikov in medijske svobode. Že danes lahko vaš glas odločilno vpliva na končni izid.

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

So volivci res nagradili Goloba za poraz na volitvah?

Volivci Gibanje Svoboda, še isti mesec, po hudem porazu...

Nam bo militantna veganka vsilila še vegansko hrano v šole?

"Žalostno, da pod to vlado prihaja do razkroja sistema...

[Video] Ukrajinci uničili rusko oporišče brezpilotnikov na okupiranem Krimu

Ukrajina pravi, da so njene sile uničile rusko oporišče...

[Video] Tujec brezsramno divjal po poti, namenjani reševalcem

“Kako moraš početi kaj takega?” To se sprašujejo mnogi...