Rim: 30 tisoč podpornikov življenja zahtevalo priznanje temeljnih pravic nerojenim otrokom

Datum:

Na sobotnem Pohodu za življenje v Rimu se je zbralo okoli 30 tisoč podpornikov življenja. Pozivali so k spoštovanju človeškega življenja od spočetja do naravne smrti in uveljavitvi človekovih pravic za nerojene. 

Na dogodku v italijanski prestolnici se je skupno zbralo preko 130 skupin, ki podpirajo nerojeno človeško življenje in nasprotujejo abortusu. Spremljala jih je množica družin, mnoge so bile na dogodku z majhnimi otroki in to navkljub veliki vročini v mestu, poroča Breitbart News.

Udeleženci dogodka so se zavzeli za nedotakljivo pravico do življenja vsakega človeškega bitja. Na tisoče udeležencev je zahtevalo, da se preneha ta barbarska in nečloveška praksa, ki tepta življenje nedolžnega in nemočnega človeškega bitja v maternici.

Pravica do rojstva je človekova pravica!
Udeleženci so opozorili, da se človeško življenje začne v trenutku spočetja, zato so prepričani, da bi pravo nerojenim moralo priznati, da so osebe in temeljne človekove pravice, zlasti pravico do rojstva.

Papež: življenje je dar Boga Stvarnika
Papež Frančišek, se je udeležencem zahvalil za javno pričevanje v obrambo človeškega življenja, vse od njegovega naravnega začetka in naravnega konca. Poudaril je, da je “na kocki” dostojanstvo človeškega življenja, ki je dar Boga Stvarnika.

Papež Frančišek (Foto: STA)

Prav zato po mnenju papeža glede tega ni kompromisov in popuščanj. Eden od organizatorjev dogodka Jacopo Coghe pa je izpostavil uničujočo demografsko krizo, ki je povzročila kolaps celotnega italijanskega socialnega sistema.

Nova usmeritev italijanske in evropske politike daje upanje
Italijansko oblast je Coghe pozval k izvedbi strukturnih reform, da bodo mlade in stabilne družine lahko imele več otrok.

Foto: AFP

Zaradi premierke Giorgie Meloni, ki je spremenila politično smer v državi, pa je izrazil hvaležnost. Pozitivno spremembo so potrdile tudi EU volitve in polemika o abortusu v končnem dokumentu G7.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Pogačar je nesporni kralj toura!

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je...

Z Bidnom je konec

Predsednik Joe Biden je danes popoldne sporočil, da odstopa...

[Video] Jelinčič: Maljevac, strokovnjak za lizanje riti, pripravlja nov priročnik

"Govori se, da na levi strani političnega prostora gospod...