Rokometaši danes začenjajo priprave za evropsko prvenstvo

Datum:

Danes popoldne se bo v Zrečah zbrala rokometna reprezentanca, ki jutri začenja priprave za nastop na evropskem prvenstvu. Varovanci Veselina Vujovića bodo priprave začeli nepopolni, saj legionarji iz Francije, Nemčije in Danske pridejo nekoliko kasneje.

Slovenska rokometna reprezentanca je ena izmed prvih, ki začenja priprave za nastop na januarskem rokometnem prvenstvu stare celine. Na seznamu reprezentantov, ki jutri začenjajo priprave, je 21 rokometašev.

Jutri priprave začenja le 13 igralcev
Čeprav je na seznamu, ki ga je selektor Veselin Vujović objavil v ponedeljek, 21 rokometašev, se bo jutri na prvem treningu potila le trinajsterica. Svoje obveznosti ta vikend še čakajo Miho Žvižeja, Dragana Gajića, Vida Kavtičnika, Mateja Gabra in Jureta Dolenca, ki igrajo v Franciji. Peterica “Francozov” se bo ostalim reprezentantom pridružila z majhno zamudo, kar pa ne velja za trojico rokometašev, ki igrajo v Nemčiji in na Danskem. Matevž Skok, Borut Mačkovšek in Sebastjan Skube bodo izpustili več kot teden priprav, saj jih v naslednjem tednu čakajo klubske obveznosti.

Trije bodo odpadli, dva bosta v “rezervi”
Slovenska reprezentanca bo skupinski del igrala v Vroclavu, kjer se bo pomerila proti Švedski, Španiji in Nemčiji. Na Poljsko bo odšlo 16 rokometašev, dva pa bosta čakala v “rezervi”, saj lahko selektorji med prvenstvom opravijo dve menjavi v igralskem kadru. Naše rokometaše pred odhodom na prvenstvo čakajo štiri prijateljske tekme: 4. januarja (v Krškem) in 5. januarja (v Celju ) proti Makedoniji ter 8. (v Ivanič-Gradu) in 9. januarja (v Kopru) proti Hrvaški, nato pa bodo 14. januarja odpotovali na Poljsko. Takrat bo znan tudi seznam reprezentantov, ki bodo branili slovenske barve na evropskem prvenstvu.

Seznam slovenske rokometne reprezentance:
Vratarji: Klemen Ferlin (Gorenje Velenje), Gorazd Škof (Nantes) in Matevž Skok (Lübbecke);
Krilni igralci: Darko Cingesar (Maribor Branik), Gašper Marguč (Veszprem), Dragan Gajić, Vid Kavtičnik (oba Montpellier), Simon Razgor (Meškov Brest) in Luka Žvižej (Celje Pivovarna Laško);
Zunanji igralci: Dean Bombač (Pick Szeged), Klemen Cehte (Al Shabb), Jure Dolenec (Montpellier), David Miklavčič (Tremblay), Sebastian Skube (Bjorringbro-Silkeborg), Uroš Zorman (Vive Tauron Kielce), Miha Zarabec (Celje Pivovarna Laško) in Borut Mačkovšek (Eisenach);
Krožni napadalci: Blaž Blagotinšek, Vid Poteko (oba Celje Pivovarna Laško), Miha Žvižej (Toulouse) in Matej Gaber (Montpellier).

R. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

Grims pojasnil, zakaj ni želel glasovati o deklaraciji o Ukrajini

Slovenski dominantni mediji, ki delujejo pod okriljem tranzicijske levice,...

Švedska: Dva Britanca v avtomobilu ustreljena in zažgana!

Več kriminala kot na Švedskem se zgodi le še...

Globalni digitalni kolaps: v Krki izpad celotnega računalniškega sistema

Uporabniki Windowsa po vsem svetu se srečujejo s t....

Trump ob koncu konvencije RNC napovedal deportacijo nezakonitih priseljencev in podpornikov Hamasa

Donald Trump je tudi uradno republikanski predsedniški kandidat. Nominacijo...