Rokometaši motivirani pred evropskim prvenstvom

Datum:

Pred slovensko moško rokometno reprezentanco je pestro pripravljalno obdobje do odhoda na evropsko prvenstvo med 15. in 31. januarjem prihodnje leto na Poljskem. V ekipi vlada dobro vzdušje in optimizem.

Do božičnih praznikov je izbrana vrsta selektorja Veselina Vujovića vadila z manjšo intenzivnostjo, v teh dneh pa so se reprezentanci pridružili še soigralci iz tujine. Tempo treninga se povečuje, saj fante med 4. in 9. januarjem čakajo štiri pripravljalne tekme, poroča STA.

Slovenija bo do nedelje vadila na Zreškem Pohorju, prihodnji teden pa bo igrala štiri prijateljske tekme. V ponedeljek, 4. januarja, se bo v Krškem ob 18. uri pomerila z Makedonijo, dan kasneje pa bo vajo ob 18.30 ponovila še v Celju. V petek, 8. januarja, jo čaka pripravljalna tekma s Hrvaško v Ivanič-Gradu, dan kasneje pa še “revanša” v koprski Bonifiki.

Na evropskem prvenstvu jih v skupinskem delu tekmovanja čakajo zahtevni tekmeci: Nemčija, Španija in Švedska.

Nesrečna poškodba vratarja Ferlina
Selektor Vujinović: “Imamo neprijetno novico, za katero pa zanesljivo že veste. Naš vratar Ferlin, na katerega sem resno računal na prvenstvu, se je poškodoval. Ferlin je seveda odpadel s seznama, na njem je zdaj Lesjak. To nas je zelo prizadelo, najbolj seveda njega, a tudi ostale. Prepričan sem, da bomo odgovorno odigrali to EP, da tudi njemu olajšamo okrevanje. Kar se ostalih tiče, so vsi v redu, vsi so trenirali maksimalno. Zadovoljen sem tudi z Mačkovškom in njegovim odnosom, veseli me, da imamo tudi sicer dober odnos v ekipi,” je na današnji novinarski konferenci dejal selektor.

Vid Kavtičnik: “Oddelali smo dobre treninge, dobro smo se borili. Ne samo, da smo delali v dvorani, tudi izven igrišča delamo, se pogovarjamo. To je velik korak naprej in upam, da bomo to prenesli na pripravljalne tekme in na EP.”

Uroš Zorman: “Mislim, da smo obe fazi, prvo in to drugo, oddelali maksimalno. Pripravili smo se dobro in naredili podlago za zaključni del, ki nas čaka, za pripravljalne tekme in EP. V tem drugem delu smo imeli največ poudarka na fiziki glede na to, da je bil prvi malo bolj regeneracijski. Vsi se počutimo dobro in stopnjujemo treninge. Imamo krasne ‘vajice’, takšne za razmišljanje, tudi selektor se nam lahko kdaj nasmeje … skratka, imamo se ‘fajn’.”

A. D., STA

Sorodno

Zadnji prispevki

Grims pojasnil, zakaj ni želel glasovati o deklaraciji o Ukrajini

Slovenski dominantni mediji, ki delujejo pod okriljem tranzicijske levice,...

Švedska: Dva Britanca v avtomobilu ustreljena in zažgana!

Več kriminala kot na Švedskem se zgodi le še...

Globalni digitalni kolaps: v Krki izpad celotnega računalniškega sistema

Uporabniki Windowsa po vsem svetu se srečujejo s t....

Trump ob koncu konvencije RNC napovedal deportacijo nezakonitih priseljencev in podpornikov Hamasa

Donald Trump je tudi uradno republikanski predsedniški kandidat. Nominacijo...