Evroposlanka SDS Romana Tomc prejela t.i. “bruseljskega oskarja” na področju sociale

Datum:

Evropska poslanka Romana Tomc je bila na včerajšnji svečani spletni razglasitvi izbrana za prejemnico letošnje nagrade MEP Awards, kar pomeni, da je bila izbrana za najboljšo poslanko na področju zaposlovanja, sociale in regij. Nagrado je prejela zaradi izjemnega dela na področju, ki ga pokriva v  Odboru za zaposlovanje in socialne zadeve v Evropskem parlamentu. Tomčeva v okviru tega odbora s svojimi dosedanjimi izkušnjami deluje že drugi mandat, medtem pa je prispevala k mnogim idejam in rešitvam na omenjenem področju. 

                   

Evropska poslanka Romana Tomc je bila na včerajšnji svečani spletni razglasitvi izbrana za prejemnico letošnje nagrade MEP Awards, ki jo podeljuje The Parliament Magazine. Nagrada je namenjena izjemnemu delu poslancev na posameznih področjih s katerimi se ukvarjajo, od okolja, do mednarodnega delovanja, sociale, digitalizacije, kmetijstva in tako dalje. Tomčeva je nagrado prejela za svoje delo v Odboru za zaposlovanje in socialne zadeve v katerem deluje kot evropska poslanka že drugi mandat

V zahvalnem nagovoru je Tomčeva poudarila: “Nagrada je zame veliko presenečenje in še večja čast. Je dokaz, da Evropa tudi v teh težkih časih ni pozabila na svoje ljudi. Dokaz, da je naše delo na področju socialnih zadev, zaposlovanja, starejših in demografije zelo pomembno! Je tudi zaveza, da bodo te teme na vrhu naše agende tudi v prihodnje. Evropska unija mora ostati kraj, kjer je pomemben vsak posameznik in kjer je zagotovljena najvišja kakovost življenja.”

Romana Tomc je prejela nagrado za svoje delo v Odboru za zaposlovanje in socialne zadeve (Foto: Twitter)

Svoj nagovor je zaključila: “Zato iskrena hvala reviji The Parliament Magazine in evropskemu komisarju za delovna mesta in socialne pravice Nicholasu Schmitu, da so opazili moja prizadevanja. Nagrada je veliko priznanje mojemu preteklemu delu ter delu moje ekipe, kot tudi velika vzpodbuda za naprej. Iskrena hvala!”

Tomčeva je pridobivala izkušnje na področju sociale že na domačih tleh
Tomčeva je na področju sociale že dolgo prisotna, čemur pričajo tudi njene dosedanje izkušnje. Preden je bila izvoljena za poslanko v Državni zbor RS je bila direktorica Javnega sklada RS za razvoj kadrov in štipendije, kjer se je poleg organizacijsko vodstvenih izzivov dnevno srečevala s problematiko izobraževanja in zaposlovanja mladih.

V času predsedovanja Slovenije Svetu EU je bila državna sekretarka na Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve RS, še pred tem pa je na istem ministrstvu vodila Direktorat za delo in pravice iz dela. V času zaposlitve na ministrstvu se je še posebej podrobno spoznala z delovanjem pokojninskega sistema in delovno pravno zakonodajo. Poseben izziv v tem obdobju so predstavljala tudi pogajanja s socialnimi partnerji ter sodelovanje s civilno družbo in različnimi interesnimi skupinami.

Sara Rančigaj

Sorodno

Zadnji prispevki

Nova Litijska?! Vladi se mudi z nakupom prostorov na Davčni ulici!

Smo priča novi Litijski? Golobova vlada se je po...

Čigav novi obraz bo Peter Gregorčič?

"Ponudil jim je, da bi s svojo ekipo prevzel...

Proruski Kučanovi “mirovniki” pri Urški Klakočar Zupančič

Časnik Delo poroča o "skrivnem sestanku" Kučanovih šestih mirovnikov...

Golob pravi, da bo nakup Patrijinih oklepnikov strokovna odločitev, na Boxerje je očitno že pozabil

"Spomnimo, strokovnjaki so jih rotili, naj ne razveljavijo pogodbe...