Rožen zadovoljen s poslovanjem ZKŠTM in sodelovanjem občine z direktorjem Logarjem

Datum:

Občina v letošnjem proračunu ZKŠTM-ju namenja več sredstev za investicije in tekoče poslovanje. Župan Tomaž Rožen je zadovoljen s poslovanjem zavoda in sodelovanjem z direktorjem Alešem Logarjem.

                   

Na zadnji seji občinskega sveta občine Ravne na Koroškem so se svetniki seznanili s poslovanjem Zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti (ZKŠTM) ter s poročilom nadzornega odbora občine Ravne na Koroškem o pregledu poslovanja ZKŠTM za leto 2016. Nadzorni odbor je podal enajst priporočil, s katerimi se direktor zavoda Aleš Logar strinja in se bodo upoštevala. Župan občine Ravne na Koroškem Tomaž Rožen je nad sodelovanjem med nadzornim odborom in ZKŠTM zadovoljen. “Opažam, da je prišlo do konstruktivnega sodelovanja med nadzornim odborom in direktorjem zavoda, navsezadnje je sodelovanje dobro tudi z občinskim svetom. Vsi skupaj se zavedamo odgovornosti našega zavoda,” je Rožen dejal na novinarski konferenci in dodal, da je ZKŠTM tretji najpomembnejši obraz občine – drugi je komunalno podjetje, prvi pa občina sama.

Občina podpira delovanje zavoda in sledi njihovim predlogom
Rožen na novinarski konferenci dela nadzornega odbora sicer ni želel komentirati, je pa pohvalil poslovanje ZKŠTM. “Po moji oceni zavod dela dobro. Sodelovanje med občino in direktorjem je konstruktivno,” je delo zavoda in direktorja Logarja pohvalil Rožen. Župan pove, da so sodelovali tudi pri pripravi proračuna za letošnje leto. “Povečali smo sredstva zavoda, tako na področju investicij in tekočih stroškov za obratovanje kot za sanacijo likvidnosti. Po tem lahko sodite, da podpiramo delovanje zavoda in sledimo njihovim predlogom, ki so jih podali pri pripravi proračuna,” je dejal Rožen.

Več na e-koroska.si …

Sorodno

Zadnji prispevki

Na tekmi s Srbijo se bo srečala balkanska naveza Vučić, Golob in Janković

Ob robu evropskega nogometnega prvenstva in pred četrtkovo tekmo...

Zgodba dveh digitalnih Slovenij

Prejšnji minister za digitalno preobrazbo v Janševi vladi je...

Miran Videtič: “Sile, ki težijo k spremembi smeri EPP-ja, bi znale uspeti!”

"Skratka, nekaj se bo dogajalo, čuti se neka napetost...

Ustvarjalna svoboda, ne izključevanje – upanje za vse

Za nami so evropske volitve, v katerih smo se...