Rupar poziva kmete na shod: Tudi za vaš ponos gre, vaše pokojnine, vaše delo

Datum:

“Pridite s traktorji v Ljubljano!!! Dostojanstveno, mirno, kulturno, slovensko. Tudi za vaš ponos gre, vaše pokojnine, vaše delo! Upokojenke in upokojenci, če nimate prevoza, pridite s traktorji,” je na spletu zapisal pobudnik gibanja Glas upokojencev Slovenije Pavel Rupar. 

Shod upokojencev se napoveduje za 1. marec, ob 15. uri, na Trgu republike v centru Ljubljane. Očitno se jim bodo pridružili še kmetje s traktorji. V vabilu na novinarsko konferenco, ki bo potekala ta četrtek pred vrati Državnega zbora, je namreč načrtovana tudi uradna napoved njihovega prihoda.

Na novinarski konferenci bo poleg napovedanega shoda kmetov predstavljena tudi trenutna situacija, kot jo vidijo v ljudski iniciativi Glas upokojencev in društvu Inštitut 1. oktober. Kot napovedujejo, bodo spregovorili o sprejetju “sramotnega odstotka uskladitve pokojnin v višini 5,2 odstotka”, odnosu vlade do “našega dela”, odnosu posameznih medijev do “enakopravnega” poročanja o delu ljudskih iniciativ.

Na spletu se širijo tovrstna vabila kmetom na shod. (Vir: zajem zaslona, Instagram)

Na konferenci napovedujejo predstavitev pisma, ki so ga poslali v Evropski parlament predsednici Evropske komisije Ursuli von der Leyen in slovenskim veleposlaništvom. Proti nekaterim novinarjem naj bi (ali pa so že) sprožili pravne postopke: “Obvestili vas bomo o ovadbah ter kazenskih in odškodninskih tožbah zoper nekatere novinarje RTV Slovenija in posamezne nastopače!”

Bodo slovenski kmeti sledili nizozemskim kmetom?
Slike s protest0v nizozemskih kmetov so kljub trudu mednarodnih in domačih dominantnih medijev, da bi to prikrili, zaokrožile po spletu. Fotografije so prikazovale razjarjene kmete, ki so se podobno kot slovenski kmeti soočali z brezbrižno in celo sovražno oblastjo Ruttejeve leve vlade. Ta v imenu klimatske pravičnosti namerava uničiti približno 3000 kmetij s prisilnim odkupom, kar bo predstavljalo približno 30-odstotno znižanje glav goveda, ki ga oblasti kot tudi Evropska komisija krivijo za sopovzročitelja klimatskih sprememb.

Kljub težkemu položaju, v katerem so se znašli, napovedujejo nov masovni protest v Hagu 11. marca. Kako se bodo na brezbrižnost vlade odzvali slovenski kmetje?

Gal Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Ljudmila Novak pred volitvami pričela nasprotovati migracijam

"Podpiram vzpostavitev programa hitrega vračanja nezakonitih migrantov v njihove...

Pozivi k odstopu pravne diletantke Urške Klakočar Zupančič

"Pozivam Urško Klakočar Zupančič, da odstopi. Zakaj? Ker mi...

Predstavniški dom odobril 61-milijardni “mega” paket za Ukrajino: To je pot do zmage!

Predstavniški dom ameriškega kongresa je danes odobril 61 milijard...

V nekaj letih ukinili kar 402 volišč, predvsem na podeželju!

Ukinitev več kot 400 volilnih mest oziroma volišč, predvsem...