Rupar: Stare je še najbolj trezen od vseh na RTV

Datum:

“Andrej Stare je faca, brez zamere! In še najbolj trezen od vseh na RTV, da o Radiu Prvi sploh ne govorim!” po vikendu, polnem športnih presežkov zaradi uspeha naših izjemnih orlic in orlov, poudarja predsednik novonastale stranke Glas upokojencev Pavel Rupar. 

Kdor je v soboto spremljal sobotno tekmo svetovnega prvenstva v smučarskih poletih v Kulmu, je lahko opazil, da se je komentatorju Andreju Staretu nekoliko zapletal jezik. Številni so menili, da je bil pod vplivom alkohola, zaradi česar so na RTV Slovenija sprejeli odločitev, da Stareta iz komentiranja nedeljske ekipne tekme v smučarskih skokih, na katerih so slovenski junaki osvojili zlato, umaknejo.

Gledalcev zamenjava legendarnega komentatorja ni preveč razveselila
Odločitev RTVS o zamenjavi športnega komentatorja pa so mnogi pospremili z razočaranjem, na družbenih omrežjih so se namreč pojavili številni komentarji: “Odličen komentator, vsi drugi se lahko skrijejo”; “Mir mu dajte … Ja, zamočil je, ni pa zato zdaj konec sveta. On je car in to bo tudi ostal,  zato mu vrnite komentatorski stol”; Formulo 1 sem nehal gledati, ko je nehal voziti Schumacher, Moto GP, ko je šel v penzijon Rossi, skoke bom pa nehal, ko bo šel legendarni Stare …”; “Edini, ki komentira, da ga lahko poslušaš, vsi ostali, kot da molijo in pokvarijo tekme, da raje gledam na Evrosportu”; Takega komentatorja Slovenija ne bo več imela. Če gre dr. Stare, izgubi še tisto malega, kar je imela RTV SLO v ponudbi. Če bo pa potrebno, bomo za dr. Stareta naredili protest”;  “Stare je dejansko dohtar za vas in vse ostale kvazi novinarje, plačance za zavajanje naroda”.

“Ob vseh pogromih proti Andreju Staretu mislim, da bi se lahko spomnili Jezusove prilike o tem, kdo naj prvi vrže kamen. Kakorkoli obračamo, Andrej Stare je legenda slovenskega športnega komentiranja,” je prepričan ljubljanski mestni svetnik Aleš Primc. Predsednik stranke Glas upokojencev Pavel Rupar je Stareta označil za faco. “Andrej Stare je faca, brez zamere! In še najbolj trezen od vseh na RTV, da o Radiu Prvi sploh ne govorim!” je namreč poudaril na družbenem omrežju X in opozoril na prisiljeno plačevanje RTV-prispevka, ki ga je označil za krajo denarja. “Mimogrede, od pokojnin vam za to ‘štalo’ poberejo 160 evrov vašega denarja!” je bil kritičen in pozval upokojence k neplačevanju prispevka.

Februarja bo deseti vseslovenski shod
Ruparjeva kritika plačevanja RTV-prispevka ni od včeraj, večkrat pa je bil že kritičen zaradi njihovega poročanja o množičnih shodih upokojencev. “Na javnem servisu je zaposlenih ogromno ljudi, nekateri pa so bajno plačani,” je Rupar komentiral v decembrskem intervjuju za Demokracijo in povedal, da je zaradi pozivov k neplačevanju RTV-naročnine “32 tisoč ljudi v treh mesecih odpovedalo krajo svojega denarja”. V zadnji objavi je Rupar pozval tudi k udeležbi na desetem vseslovenskem shodu, ki bo v petek, 16. februarja, ob 15. uri, na Trgu Republike v Ljubljani.

“Nič ne bomo počivali, nič! Za to bo čas na onem svetu, zdaj so vse oči uperjene v upanju in željah v nas, da premaknemo življenja Slovenk in Slovencev in vseh, ki so z dobro voljo z nami, na bolje! Ne grem se kampanje, nikakor! Le želja, da bi naredil nekaj dobrega, nas s puncami in fanti v društvu “Inštitut 1. oktober” žene z atomsko energijo naprej! In uspelo nam bo, pomagajte nam materialno s kakšnim evrom, pridite v društvo ali stranko, pridite na shod!” poziva Rupar in poudarja, da bodo na shodu veseli prav vseh, tako privržencev strank SD, SDS, volivcev Svobode, sodržavljanov, ki so jih povsem pustili na cedilu, kmetov, če si seveda upajo, mladih in tako dalje. Kot poudarja, živimo v prelomnem času. “Če jih zdaj ne bomo zlomili, bodo oni nas!” je prepričan.

Ž. N.

Sorodno

Zadnji prispevki

Huligan sredi Ljubljane napadel Ukrajinko!

Na spletnem forumu Reddit se je pojavil videoposnetek incidenta...

[Video] Prizori z ameriških univerz vse bolj spominjajo na nacistično Nemčijo

"Al Qassam nas naredi ponosne, zdaj ubij še enega...